Pokoli tűzre ébredtek a svéd biatlonisták

2014.01.09. 19:10

A reggeli órákban kigyulladt az a farm, ahol azok a svéd biatlonosok szálltak meg, akik ruhpoldingi világkupán vettek részt. A tűzben senki nem sérült meg.

A német lapok információi szerint a farm istállójában kapott lángra az ott tárolt széna, valószínűleg egy rakodógép szikrája okozta a tűzet. Az istálló óriási lánggal égett, félő volt, hogy a lakóépületekre is átterjed a tűz. 300 tűzoltó érkezett a helyszínre, hogy megfékezze a tűz terjedését.

„Éppen a reggelinél ültünk, amikor jött a háztulajdonosnő, és kiabálta, hogy tűz van, azonnal menjünk ki. Még gyorsan összekapkodtuk a legfontosabb dolgainkat, és mentünk. Pokoli volt, még szerencse, hogy reggel történt és nem éjszaka, mikor aludtunk" - mondta Anders Bystrom csapatkoordinátor. 

A tűzben senki sem sérült meg, az embereken kívül még a farm 20 marháját is kimenekítették. A biatlonosok a felszerelésüket és a fegyvereiket is kivitték, így nem volt akadálya, hogy elinduljanak 14.30-kor a világkupa férfi váltójában.  Ott a negyedik helyen értek célba, az osztrákok, a németek és az oroszok mögött.