Koponyaűri vérzése van, de javul a horrorbukást szenvedő síugró állapota

2014.01.11. 14:29 Módosítva: 2014.01.11. 15:43

A pénteki kulmi sírepülő-világkupa selejtezőjében óriásit eső Thomas Morgenstern súlyos sérüléseket szenvedett, de a körülményeket tekintve jól van.

A bukásban egy kis időre az eszméletét is elveszítő Morgensternt a salzburgi kórházba szállították, azóta is az intenzíven ápolják súlyos koponya- és tüdősérülése miatt.

A kórház nevében nyilatkozó orvos, Udo Berger elmondta, a síugró állapota sokat javult, de 72 órára továbbra is megfigyelés alatt tartják. Pénteken a fejét komputertomográffal (CT) is megvizsgálták.

„Még mindig van vérzése, de már az is gyorsan csillapodott. Az általános állapota is jelentősen javult. Már elég normálisan lélegzik, de szenved, mert a gerincoszlopán, a bordáin és az arcán lévő sebek fájdalmat okoznak neki" – jelentette Berger, aki szerint három napnál tovább nem kell tovább az intenzíven ápolniuk a háromszoros olimpiai bajnok síugrót.

Thomas Morgenstern újra bukott

Az osztrák válogatott orvosa, Jürgen Barthofer is állandó kapcsolatban van a kórházzal, szerinte is kielégítő Morgenstern állapota. „Az ilyen óriási erejű behatásoknak az a veszélye, hogy duzzanat és vérzés alakul ki a koponyában. De ha a sebességet  (körülbelül 100 km/h-val repült) és a magasságot nézzük, még szerencséje is volt."

Barthofer szerint Morgenstern újra teljesen egészséges lehet, de arról ő sem beszélt, hogy mikor térhet vissza sportágához. Újabb hivatalos tájékoztatás, hétfőn 9 órakor adnak majd.