A magyar sísportnak már férfi pontszerzője is van a világkupában

2016.01.17. 14:31

Először szerzett világkupapontokat Magyarországnak Samsal Dalibor. A honosított síelő a wengeni műlesikló-világkupán 22. lett.

A korábban horvátként versenyző Samsal először mehetett második futamot a szezonban, délelőtt épphogy becsúszott a legjobb harminc közé, a 29. lett.  Az első helyet megszerző Henrik Kristoffersentől 1.47 másodpercet kapott

A második futamban Samsal még jobban síelt, előrébb lépett, a mögötte indulók közül többeket megelőzött, de az is segített neki, hogy sok versenyző már szakadó hóesésben, rosszabb viszonyok között jött le a pályán. Többek között a világbajnok Marcel Hirscher is kiesett. Samsal végül a 22.lett, ezzel beállította legjobb eredményét, még 2009-ben Zágrábban szerezte meg ugyanezt a helyet világkupán.

„Nagyon örülök Dalibor eredményének, gratulálok neki és kiváló edző édesapjának, Rajko Samsalnak egyaránt. Talán az is hozzájárult a mostani sikerhez, hogy Walter Hubmann egy ideje már mint vezető tréner Stark Márton alpesi kapitánnyal az alpesi szövetségi programokban résztvevő versenyzők felkészítése mellett az elmúlt hetekben Dalibor felkészülését is segítette” – mondta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

A jó eredményeket – és hogy ezzel csökkentse a nyomást Miklós Editen –, a Magyar Síszövetség már korábban is várta Samsaltól, de tavaly nem jött össze a síelőnek ez a bravúr.

A wengeni vk-t a szlalomot uraló Kristoffersen nyerte, neki ez volt a negyedik győzelme a szezonban.