Világbajnokot verve nyert síversenyt a magyar szlalomos

2016.11.29. 15:49

A vártnál is jobban sikerült Samsal Dalibor visszatérése a térdműtét után. A síző megnyerte a Pass Thurn-i műlesiklóversenyt. Megelőzte az egykori világbajnok Ivica Kostelicet is.

Samsal az első futamban ment igazán nagyot az ausztriai FIS-versenyen, csak neki sikerült 44 másodpercen belülre kerülnie és a második futamban is ő volt a leggyorsabb. Így végül 1,49 másodperccel előzte meg a másodikat.

Olyan klasszisokat utasított maga mögé, mint a világbajnok és 26-szoros világkupa-győztes horvát Ivica Kostelic, a világkupában 7. helyezett honfitársa, Filip Zubcic és a szintén horvát fiatal tehetség, Samuel Kolega, aki az ifjúsági világbajnokságon 3. lett. Mai szereplése 9 FIS pontot jelentett számára, mely az utóbbi másfél évben a legjobb pontszám, írta közleményében a Magyar Sí Szövetség.

A tavaly Magyarországnak először férfi világkupa pontokat szerző Samsal Dalibor térde februárban sérült meg egy világkupa futamon, Japánban. Műtétje után fokozatosan szeretne visszakerülni a legjobbak közé. Első versenyén elért eredménye jelzi, hogy jó formában van.

Samsal Dalibor célja ebben a szezonban, hogy újra a legjobb harmincban végezzen a világkupán, a St Moritz-i világbajnokságon pedig a tizenöt közé szeretne kerülni.