Háromszor nem lehet elbukni célfotóval ugyanazt a versenyt

2018.03.10. 21:35

A holmenkolleni sífutó világkupa 50 kilométeres száma után ketten egyszerre estek a célba, kétórányi versenyzés után egy tizedmásodperc különbség sem volt az első és a második között. Végül célfotóval Dario Colognát hozták ki győztesnek, aki régóta üldözte ezt a sikert. 

Az idei szezonban volt már holtverseny, a seefeldi világkupán a női sprintben még a célfotó alapján sem tudtak dönteni, végül két aranyat adtak ki. A holmenkolleni versenyen is gyakran kell célfotót használni, például Cologna is úgy kapott ki kétszer.

A norvégiai világkupán nem alakultak ki olyan nagy különbségek, mint az olimpián, 17 versenyző volt egy percen belül, míg a dobogóért egy hatfős boly versenyzői küzdhettek. A hajrára hárman maradtak, az orosz Vljegzsanyin kiszállt az utolsó száz méterre, Cologna és a norvég Martin Johnsrud Sunbdy viszont fej fej mellett küzdöttek, majd egyszerre estek be a célba. Mindkettejük ideje 2:01:48,1 volt. A sportágban tizedekre mérnek, de végül célfotóval Cologna nyert, egyetlen század különbséget hoztak ki közöttük.  

„Nagyon jól éreztem magamat, próbáltam végig elöl lenni a versenyben. Martin nagyon erős volt. Mindketten a Grattishaugenen akartuk a végső támadást indítani. A célegyenesben azt éreztem, hogy erősebb nálam. Csodálatos végre itt is nyerni. Ez a legfontosabb egyéni verseny a világkupában. Vártam már néhány évet rá, hogy meglegyen ez a győzelem is" –idézte a FIS honlapja Colognát.

„Már kétszer nyertem itt, eléggé bíztam egy harmadik sikerben, de Dario már többször volt második néhány centiméter hátránnyal, azt hiszem, ez a karma vagy valami ilyesmi volt, hogy végre Dario nyerjen. Nem voltam elég jó a sprintben." – mondta Sundby.