Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hiába volt olimpia, sokkal kevesebb turista ment Dél-Koreába

2018.03.13. 10:47

Kevesebb turista látogatott Dél-Koreába februárban, mint egy évvel korábban hasonló időszakban, pedig az ország idén egy téli olimpiát is rendezett.

A dél-koreai igazságügy-minisztérium adatai szerint

most februárban 1 077 903 turistát fogadtak, míg 2017-ben 1 284 241-et. Egy év alatt 16,1 százalékos a visszaesés.

Leginkább kínai turistából volt kevesebb, aminek az lehet az oka, hogy a két ország diplomáciai viszonya megromlott, miután Korea bejelentette, hogy amerikai rakétarendszereket telepít. Kína emiatt megtiltotta a csoportos turistautak szervezését Dél-Koreába. Igaz, ezt a tiltást novemberben feloldották.

2017 februárjában 614 158 kínai turistát regisztráltak, míg idén csak 367 017-et, ez több mint 40 százalékos visszaesés. 

Az olimpia alatt Kína után Japánból érkezett a legtöbb turista, több mint 170 ezer, a rangsorban aztán az Egyesült Államok következett 77 ezerrel, Kanada közel 17 ezer fővel a harmadik.

(via Insidethegames)