Halálra késelték az olimpiai bronzérmes műkorcsolyázót

GettyImages-474227619
2018.07.19. 16:47 Módosítva: 2018.07.19. 18:49

Csütörtökön a kazahsztáni Almati városában halálra késelték a kétszeres világbajnoki érmes, Szocsiban olimpiai bronzérmet szerző Gyenyisz Tyen kazah műkorcsolyázót – írja a BBC.

A Kazinform hírügynökség értesülései szerint a 25 éves sportolót azután szúrták combon, miután rajtakapott két férfit, miközben megpróbálták ellopni az autója tükreit, és hiába szállították kórházba, olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy három órával később életét vesztette.

Adam Rippon amerikai műkorcsolyázó Twitteren fejezte ki részvétét, azt írta, hogy Gyenyisz mindenkivel nagyon kedves volt, és hatalmas inspirációt jelentett neki és sok más embernek is.

"Túl keveset voltál velünk, örökké szeretni foglak" – írta az amerikai.

A kazah sportért és kultúráért felelős miniszter is megszólalt az ügyben, ő arról beszélt, hogy a 25 éves sportoló egy rendkívüli műkorcsolyázó volt, a sportág legendája és az ország büszkesége, a halála pedig elképzelhetetlen tragédia, hatalmas veszteség.

Tyen 2018-ban a phjongcshangi téli olimpián is ott volt, de előtte sokáig sérülésekkel bajlódott, így végül csak huszonhetedik lett. Ez volt egyébként a harmadik olimpiája, 2010-ben mutatkozott be Vancouverben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport