Nem indulhat a magyar olimpiai bajnok a rövidpályás gyorskori-Eb-n

2020.01.18. 08:28

Még nem született fegyelmi döntés a korábban Kína sértegetése miatt vizsgálat alá volt olimpiai bajnok Burján Csaba ügyében, de az már eldőlt, hogy a 2018-as phjongcshangi olimpián az 5000 méteres váltó tagjaként olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó nem lesz ott január végi debreceni rövidpályás Eb-n, írja a Nemzeti Sport.

Burján a fegyelmi eljárás miatt edzeni sem edzhetett, és mivel több mint egy hónapja nem edz, a lap szerint biztosan nem lesz ott a a debreceni Európa-bajnokságon január 24-26. között.

Burján Csaba a fegyelmi eljárás megindításától kezdve nem látogathatta a válogatott edzéseit, így bár azt nem tudhatjuk, hogy a grémium végül milyen döntést hoz az ügyében, az kijelenthető, hogy az olimpiai bajnok nem indul a debreceni kontinensviadalon

– idézi az NSO Telegdi Attilát, a MOKSZ gyorskorcsolya-ágazatának sportigazgatóját.

Burján december elején sértette meg Kínát egy közösségi médiában megjelent poszttal, ami után a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elnöksége pár órával el is indította a még mindig tartó fegyelmi eljárást Burján ellen, akit azonnal hazarendeltek a világkupa kínai állomása előtt.

Az Európa-bajnokságra vasárnap zárul a nevezés, de szinte biztos, hogy a magyar csapat a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Krueger Cole és Varnyú Alex, valamint a Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Lockett Deanna, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka összetételben szerepel majd.