Sarapova sikítozott, a közönség fütyült

2008.06.03. 07:21
A férfi világelső továbbjutott, a női kiesett. Sarapovát kifütyülték Párizsban, ki is akadt tőle. Csak félig sikerült a napja a Sarapovát legyőző Szafinának. A legjobbat legyőzte, de Szávay oldalán kiesett a párosban.

Roger Federer magabiztosan jutott tovább, a nők rangsorát vezető Marija Sarapova kiesett a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. Szafina pályafutása során harmadszor győzte le honfitársát. Legutóbb 2006-ban, éppen itt, a Roland Garroson nyert Szafina, akkor is 2-1-re, majdnem ilyen szorosan.

"A sikításaim miatt kifütyült a közönség, de nem tehetek mindenki kedvére, az nincs benne a munkaköri leírásomban. Sportoló vagyok, kimegyek a pályára, kihajtom a lelkemet is. A nézők jegyet vettek, hogy láthassanak, úgyhogy valamennyire el is kellene fogadniuk! Egyébként a nyögéseimmel is csak próbáltam felpörgetni magam, dühösnek lenni valamire, de Dinara nagyon kemény ellenfél ezen a borításon" - nyilatkozta Sarapova.

A hazai szurkolóknak egyetlen reménységük maradt. A férfi egyesben az 59. Monfils legyőzte az egykor szebb napokat látott, a világranglistán jelenleg 30. horvát Ljubicicot. A horvát játékos remekül adogatott, de látszott a játékán, hogy csak azokért a labdákért fut, amelyekért nagyon muszáj. Hiányzott belőle a tűz, és a francia jól meg is érezte ezt. Rövidítésekkel állandó mozgásra kényszeritette Ljubicicot, aki el is fáradt a végére. A negyedik szettet már simán hozta Monfils.

A nap végére maradt Szávayék párosmeccse, az orosz Szafina néhány órával honfitársa ellen aratott diadala után megint pályára lépett az előkelőbb helyen rangsorolt ukrán Bondarenko testvérek ellen. Az első elveszetett szett után a magyar-orosz kettős nullára hozta a másodikat. A döntő partiban 6-6-ig fej-fej mellett mentek, így rövidítés következett, és a frissebb ukránok 7-5-re nyerni tudtak. Szafinán látszott, hogy kijátszotta magát erre napra, Szávay ebben a helyzetben sokat már nem tudott hozzátenni. A magyar számára véget ért a Roland Garros.

A hölgyek nyolcaddöntőjében a Szávayt verő Kvitova az észt Kanepi elleni meccse 1-1-es állásnál, sötétedés miatt félbeszakadt. Így járt Kuznyecova is, ő 1-0-ra vezetett, a második játszmában 2:2-re állt a 16. helyen kiemelt fehérorosz Azarenka ellen.

A junior lányok küzdemeinek második fordulójában kiesett a magyar Jani Réka Luca és Babos Tímea, párosban is befejezte szereplését az egyesben korábban búcsúzott Susányi Zsófia.

Roland Garros, Párizs (15 575 960 euró)

Férfiak, nyolcaddöntő: Monfils (francia)-Ljubicic (28., horvát) 7:6, 4:6, 6:3, 6:2, Federer (1., svájci)-Benneteau (francia) 6:4, 7:5, 7:5, Gonzalez (24., chilei)-Ginepri (amerikai) 7:6, 6:3, 6:1, Ferrer (5., spanyol)-Stepanek (21., cseh) 4:6, 6:2, 1:6, 6:3, 6:3.

Nők, nyolcaddöntő: Szafina (13., orosz)-Sarapova (1., orosz) 6:7, 7:6, 6:2, Gyementyjeva (7., orosz)-Zvonareva (11., orosz) 6:4, 1:6, 6:2.

Női páros, nyolcaddöntő: A. Bondarenko, K. Bondarenko (7., ukrán)-Szafina, Szávay (9., orosz, magyar) 4:6, 6:0, 7:6.