Djokovics már továbbjutott Sanghajban

2008.11.11. 16:57
Egy szettet leszámítva szoros csatákat vívott a kedden pályára lépő négy teniszező a sanghaji Masters Cupon. A francia Tsonga második vereségével kiesett, a szerb Djokovics legyőzte Davigyenkót is.

A férfi tenisz Masters Cup harmadik játéknapján először a két vasárnapi vesztes találkozott. A francia Tsonga és az argentin Del Potro csatáját az utóbbi nyerte, így előbbi már biztosan kiesett. Mindkét játszma rövidítéssel ért véget, mindkettőt Del Potro nyerte, előbb 7-4-re, majd 7-5-re.

Elég idegesen kezdtek, különösen az argentin, aki elbukta saját adogatását, így Tsonga 3:1-re elhúzott. Utána az Australian Open-döntős hibázott többet, Del Potro 5:4-re fordítani tudott, végül rövidítésben hozta az első játszmát.

A másodikban az argentin kezdett jobban, 2:0-ra vezetett. Tsonga visszavette a brékelőnyt, 4:5-nél 15:30-ról jött vissza a meccsbe. A rövidítésben megint Del Potro bírta jobban idegekkel, 1 óra 50 perc alatt nyert, életben tartva továbbjutási esélyeit.

A második párban az első kör két nyertese, Novak Djokovics és Nyikolaj Davigyenko találkozott. Szoros csatát hozott az első játszma, mindkét játékos egyszer vette ell ellenfele adogatását, így itt is rövidítés következett, amelyben Djokovics bizonyult jobbnak. A második szettben sokat hibázott a szerb. Háromszor elveszítette adogatásait, 34 pontból kilencet, 11 második szervapontjából egyet nyert meg. Davigyenko 6:0-ra elsöpörte.

Novak Djokovic

A döntő játszma szorosan indult, úgy is folytatódott, fej-fej mellett haladva jutottak el 5:5-ig. Ekkor Davigyenko rontott, Djokovics a mérkőzésért adogathatott, be is húzta. Két óra és 18 perc alatt nyert, a gyatra második játszma ellenére.

Tennis Masters Cup, Sanghaj

Arany csoport, 2. forduló: Del Potro (argentin, 7.)-Tsonga (francia, 6.) 7:6 (7-4), 7:6 (7-5), Djokovics (szerb, 2.)-Davigyenko (orosz, 4.) 7:6 (7-3), 0:6, 7:5.