Argentína-Spanyolország 1-1

2008.11.22. 09:38 Módosítva: 2015.05.21. 03:02
Az első napi két egyes után 1-1 az állás az argentin-spanyol tenisz Davis-kupa-döntőben. Az argentin Nalbandian nyert, de a mérkőzés közben megsérült Del Potro elveszítette a csatát Feliciano Lópezzel szemben.

Az argentinok David Nalbandian révén szereztek vezetést, aki három játszmában nyert David Ferrer ellen. Már a második adogatását elbukta Ferrer, aki tavaly Masters Cup-döntős volt, az idény második fele azonban pocsékul sikerült neki. A mérkőzés nagy részében Ferrer csak szenvedett, miközben Nalbandian kitűnő alapvonaljátékkal gyűjtögette pontjait. Az utolsó játszma alakult a legszorosabban, de az is csak a feléig, öt gém után megint hibázott Ferrer.

daviscup

A második mérkőzésen Feliciano López nagy csatában, négy szettben győzte le Juan Martin del Potrót. A hazai játékos a negyedik játszma közepén megsérült, a combját masszírozni kellett, az is kérdéses volt, végig tudja-e játszani a találkozót.

Az első szettben győztes Del Potro a második és a harmadik játszmát is rövidítésben bukta el. Az argentin akkor sérült meg, amikor a negyedik szettben visszavette elveszített adogatójátékát. A sérülés után nem is tudott kellőképpen koncentrálni, így a 2-0-s előny helyett 1-1-el fejezték be az első napot a Davis-kupa döntőjének résztvevői.

Davis-kupa, döntő

Argentína-Spanyolország 1-1 - állás az első nap után

Juan Martin del Potro-Feliciano López 6:4, 6:7 (2-7), 6:7 (4-7), 3:6.

David Nalbandian-David Ferrer 6:3, 6:2, 6:3.

szombat (kezdés 17 ó): José Acasuso, Augustin Calleri-Lopez, Fernando Verdasco.

vasárnap (kezdés 15 ó): Del Potro-Ferrer Nalbandian-Lopez.