Spanyolországé a tenisz Davis-kupa

2008.11.23. 20:46 Módosítva: 2008.11.24. 09:46
A harmadik játéknap nyitó meccse döntőnek bizonyult, mivel a spanyol Verdasco legyőzte az argentin Acasusót, így az utolsó egyestől függetlenül Spanyolország harmadszor nyerte meg a Davis-kupát.

A világranglistán 48 José Acasuso és 16. Fernando Verdasco játszott egymás ellen a döntő negyedik meccsén. Ez volt a két játékos második egymás elleni meccse, korábban, 2006-ban Acasuso legyőzte már a spanyolt.

A mérkőzést Verdasco kezdte és gyorsan hozta is adogatását, csakúgy, mint Acasuso is. Az ismerkedés után Verdasco ütötte a találkozó első ászát, 220 km/h-s sebességet mért az óra. A spanyol 3:2-es vezetése után jutott brékelőnybe, amit aztán az első játszma végéig őrizni is tudott. Sokkal frissebbnek tűnt a spanyol, aki végül 35 perc alatt hozta az első szettet.

A második játszma már nagyon szoros volt, bár az elején nem úgy tűnt, hoz az lesz a vége. Acasuso gyorsan elment 3:0-ra, majd 4:1-re is vezetett már. De a döntő pillanatban megingott, pedig Verdasco ebben a játszmában kétszer is kettős hibát vétett, még az argentin három ki nem kényszeríttet hiba után engedte visszazárkózni a spanyolt, aki 5:5-nél érte utol vetélytársát. A rövidítést végig Acasuso vezette, csak 3-3nál volt egyenlő. Végül sikerült az egyenlítés.

000T TRMvd799607

A harmadik játszmában hihetetlen ideges volt mindkét játékos, a 10 gémből ötször a fogadó nyerte az adogatást. Verdasco a harmadik szett végére már kilenc kettőshibánál járt. Végül a brékelőnyéből Acasuso jött ki jobban és egy ásszal tett pontot a harmadik szett végére, fordított Argentína. Nagyon könnyen jött a negyedik játszma a spanyoloknak 2:2-ig sikeresen adogatott mindkét játékos, majd onnan elment Verdasco és 6:2-ig meg sem állt. 86%-os volt az első szerva hatékonysága, és 100% a másodiké.

Acasuso összezuhant, a mindent eldöntő ötödik játszmában 3:0-ra elhúzott úgy, hogy kétszer is brékelt, 4:0 után szépített csak Acasuso. 5:1-es Verdasco vezetésnél Acasuso adogatott, de a spanyol lett meccs labdája és nem hibázott. 3 óra és 56 perc alatt nyert Verdasco és ezzel együtt a spanyol válogatott is. Így a Nadal nélkül pályára lépő Spanyolország, némi meglepetésre, az utolsó egyestől függetlenül megnyert a Davis-kupát. 2000 és 2004 után történetük során harmadszor.

Davis-kupa döntő, 3. játéknap

Argentína-Spanyolország 1-3

José Acasuso (argentin)-Fernando Verdasco 3:6, 7:6, 6:4, 2:6, 1:6