Szávay elődöntős a budapesti tornán

2009.07.10. 16:42

Egy sima és egy nehezebb játszmában, 6:2, 6:3-ra verte Szávay Ágnes a budapesti salakpályás teniszorna, a GDF Suez Grand Prix harmadik fordulójában a svájci Bacsinszky Tímeát.

A budapesti torna harmadik fordulójában Szávay a selejtezőből érkezett Bacsinszky Tímeával találkozott, a tét az elődöntőbe jutás volt. A magyar származású, Svájcban született, húszéves lány 115. a világranglistán, az első fordulóban a hetedik kiemelt olasz Erranit, aztán az osztrák Mayrt verte ki.

A mérkőzést jól kezdte a svájci, Szávay kissé bizonytalannak tűnt, de az az állapot csak 2:2-ig tartott. Ekkor a magyar teniszezőnő negyedik lehetőségét kihasználva elvette ellenfele adogatását. Meg sem állt a játszmagyőzelemig, saját játéka megnyerése után még egyszer brékelni tudott, 6:2-re hozta a szettet.

Úgy tűnt, magabiztosan folytatja, megint elvette Bacsinszky adogatását. A svájci magyar azonban visszavette ezt, de nem élt a lehetőséggel, újra Szávay brékelt, 2:1-re vezetett. A következő játszmában sem ért véget a furcsa sorozat, Bacsinszky egyenlített. Újabb brék, megint Szávaynál volt az előny (3:2). Ő adogahatott, 30-0-nál kettős hibát ütött, majd volt két ki nem kényszerített hibája, és már Bacsinszkynak volt bréklabdája. Ezt nem használta ki, és Szávay egy hosszú labdamenet végén a játszmában elsőként hozta saját adogatását, ezzel lett 4:2.

Szávay nem lankadt, újra elvette Bacsinszky adogatását, a szemerkélő esőben egy játékra került az elődöntőtől. Hiába volt két labdára a meccsnyeréstől, a svájci szépített, 5:3. Bacsinszky folytatta rossz sorozatát, így Szávay három meccslabához jutott, ki is használta, 6:2, 6:3 lett a vége.

A negyedikként kiemelt magyar teniszezőnő az elődöntőben a hatodik kiemelt, ukrán Aljona Bondarenkóval játszik.