Czink, Szávay is indul a bajnokok tornáján

2009.10.28. 16:26

Jövő szerdától Balin rendezik a bajnokok tornáját, a 600 ezer dollár összdíjazású teniszversenyen két magyar is indul.

Az először rendezett verseny az év utolsó tornája lesz, korábban Balin Tier III-as viadalt bonyolítottak le. A mini vb-nek is nevezett tornán – a világranglista alapján – az a 12 teniszező vehet részt, aki az idén minimum 220 ezer dolláros WTA-tornát nyert.

Huszonhat ilyen teniszező van, közülük a hat legjobb a dohai WTA-bajnokság döntőjében szerepel, Vera Zvonarjova pedig ott tartalék. Flavia Pennetta is jelezte, hogy nem indul, inkább a válogatottal készül a november 7-i Fed-kupa-döntőre, Olaszország Reggio Calabriában fogadja az amerikaiakat.

Czink Melinda
Czink Melinda

Kérdéses továbbá az ausztrál Samantha Stosur indulása is, ő Dohában a párosok versenyén vesz részt, csak úgy, mint a spanyol María José Martínez Sánchez.

A 12 résztvevőt négy hármas csoportba osztják, az első jut majd az elődöntőbe. A legfrissebb világranglista szerint a négy legjobbat – a francia Marion Bartolit, Stosurt, a belga Yanina Wickmayert és a spanyol Anabel Medina Garriguest – kiemelik, és hozzájuk sorsolják a további nyolc indulót. Előfordulhat, hogy a két magyar egy csoportba kerül.

Czink, aki másfél hete lábsérülés miatt kénytelen volt visszalépni az oszakai viadaltól, jelenleg Los Angelesben edz, pénteken indul Balira. A világranglista-39. magyar, aki quebeci tornagyőzelmével harcolta ki az indulás jogát azt mondta, hogy már teljesen egészséges, és keményen készül az esztendő utolsó versenyére.

A rangsorban 42. Szávay az utolsó pillanatban jutott be az elitmezőnybe, a múlt héten egy kört ment a moszkvai viadalon, ezzel biztosította a részvételét. Szávay - aki már kedden útra kelt - júliusi, budapesti sikere óta meglehetősen gyengén szerepelt, moszkvai győzelmét is annak köszönhette, hogy az olasz Flavia Pennetta az első megnyert játszma után sérülés miatt visszalépett.

Szávay Ágnes
Szávay Ágnes

A jelen állás szerint (ha további visszalépések nem lesznek) a következő teniszezők indulhatnak: Marion Bartoli (francia), Samantha Stosur (ausztrál), Yanina Wickmayer (belga), Anabel Medina Garrigues (spanyol), María José Martínez Sánchez (spanyol), Shahar Peer (izraeli), Czink Melinda (magyar), Szávay Ágnes (magyar), Aravane Rezai (francia), Magdaléna Rybariková (szlovák), Vera Dusevina (orosz), Andrea Petkovic (német). A tartalékok: Bacsinszky Tímea (svájci), Sybille Bammer (osztrák).