Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Balázs nem jutott a bukaresti tenisztorna döntőjébe

2012.04.28. 15:06

Balázs Attilának szombaton nem sikerült az újabb bravúr, vereséget szenvedett az elődöntőben a 398 250 euró összdíjazású bukaresti tenisztornán. A viadal honlapja szerint a 23 éves, a világranglistán 450. magyar játékos két játszmában, 1 óra 9 perc alatt kapott ki az olasz Fabio Fogninitől. Az elmúlt nyolc év első magyar ATP-főtáblása így is óriási bravúrt hajtott végre Bukarestben.

Eredmények, elődöntő:

Simon (francia, 1.)-Bachinger (német) 7:5, 6:2

Fognini (olasz)-Balázs Attila 6:3, 6:1

A tapasztalt olasz teniszező, aki tavaly legjobbjaként a 32. volt a világranglistán (jelenleg az 57.) végig nagyon pontosan és határozottan játszott, szinte a lélegzethez sem hagyta jutni a magyart, aki a selejtezőből jutott az elitmezőnybe. Az első szett még szorosabb volt, Fognini 45 perc alatt jutott előnyhöz.

A folytatás már jóval rövidebb volt, a San Remó-i játékos nagyon gyorsan elhúzott, Balázs fáradni látszott, pontatlan volt és újabb 245 perc elteltével véget ért a bukaresti sikersorozat.

A selejtezőből indult Balázst megelőzően Sávolt Attila játszhatott a magyarok közül ATP-viadal főtábláján, még 2004-ben. A sorozatban legutóbb elődöntőbe szintén Sávolt jutott be, 2002-ben a lengyelországi Sopotban.

A bukaresti viadalon egy másik magyar teniszező ért el hasonlóan kimagasló eredményt: 1995 szeptemberében Noszály Sándor - szintén a selejtezőből feljutva - a Roland Garroson kétszer győztes spanyol Sergi Bruguera legyőzésével bejutott az elődöntőbe, és ott az akkori salakkirálytól, az osztrák Thomas Mustertől kapott ki. Muster abban az évben nyert Párizsban.

"Nem tudtam rendesen kipihenni magam, a pénteki Malisse elleni meccsen nagyon elfáradtam, ezért nem lett szorosabb a mérkőzés" - mondta az MTI-nek a magyar játékos, aki hétfőtől várhatóan közel kétszáz helyet javít a ranglistáján. "Ellenfelem nagyon tapasztalt játékos, azonnal kihasználta ezt, több esetben is elég volt annyi, hogy visszaadta a labdát. Ami a folytatást illeti, a jövő héten az estorili viadalon indulok, az elődöntős helyezésemnek köszönhetően főtáblás leszek."