Horrorsorsolás Murray-nek Wimbledonra?

2013.06.10. 17:42



Hiába nyerte meg vasárnap Rafael Nadal nyolcadszor a Roland Garrost, az ATP világranglistáján mégis visszaesett egy helyet, a negyedikről az ötödikre. Ezzel azonban nem ő, hanem Andy Murray járhat legrosszabbul. Jelen állás szerint ugyanis a hátsérülésből visszatérni készülő skót teniszezőre brutális sorsolás is várhat Wimbledonban.

Bár az indulók listája és a főtábla sorsolása még nem ismert, a legfrissebb világranglista alapján akár mindhárom szupersztáron is át kell verekednie magát Murray-nek, ha meg akarja nyerni a wimbledoni tenisztornát.

A nyolcszoros Roland Garros-győztes Nadallal már a legjobb nyolc között összefuthat Murray, a legjobb négyben a hétszeres wimbledoni nyertes Roger Federer is várhat rá, a döntőben pedig akár a világranglista elsője, Novak Djokovic lehet az ellenfele.

A kiemeléseket Wimbledonban nem csupán a világranglista alapján végzik, hanem egy formula szerint, amely a versenyzők elmúlt két évben, füvön nyújtott teljesítményét is figyelembe veszi, így szinte kizárt, hogy Nadal előrébb kerüljön, mint az általa vasárnap legyőzött David Ferrer. Utóbbi ugyanis nyert tavaly egy füves tornát Hollandiában, és sokkal tovább jutott Wimbledonban is, mint honfitársa.

Ha tehát Murray 1936 után, Fred Perry óta első britként meg szeretné nyerni a férfi egyest Wimbledonban, elképzelhető, hogy mindhárom legnagyobb riválisával meg kell küzdenie. Tavaly a londoni olimpián Federert és Djokovicot is le tudta győzni, ami már önmagában is hatalmas eredmény volt, ezt még Nadallal megfejelve megismételni már emberfeletti lenne.