Nadal után a címvédő Murray is kiesett Wimbledonban

2014.07.02. 16:58 Módosítva: 2014.07.02. 21:29

A 23 éves bolgár Grigor Dimitrovnak kevesebb, mint két óra kellett Andy Murray legyőzéséhez a negyeddöntőben.

Ezzel Dimitrov élete legnagyobb eredményét érte el, ugyanis még sosem jutott el Grand Slam-tornán az elődöntőbe - eddigi legjobbja az idei Australian Openen elért nyolcaddöntő volt.

Andy Murray borzasztóan kezdte a mérkőzést, az első szettet 25 perc alatt vesztette el 6-1-re a nagyon agresszívan és pontosan játszó bolgár ellen. Ráadásul ez volt az első vesztett szettje az idei tornán, a korai meglepetés után viszont egyszerűen nem tudta igazán összeszedni magát.

A második játszmát ugyan még szorossá tudta tenni, igaz, 5-5-nél két breaklabdát is hárítania kellett. Végül a rövidítést Dimitrov nyerte 7-4-re, ezzel pedig sorban másodszor kettős szetthátrányba került Murray a wimbledoni negyeddöntőben - tavaly Fernando Verdasco ellen sikerült felállnia.

A harmadik szettre viszont nagyon visszazuhant, szinte tehetetlen volt a bolgár labdái ellen, a végére pedig lényegében fel is adta a meccset - sorban jöttek tőle a kettős hibák, majd az utolsó labdát el is ütötte ellenfele meccslabdájánál, befejezve a mérkőzést.

Ezzel Murray 17-meccses győzelmi sorozata szakadt meg Wimbledonban a tizenegyedikként kiemelt Dimitrov ellen, és így arról is lemaradt, hogy sorban hatszor elődöntős legyen a tornán. A bolgár ellenfele a Novak Djokovics-Marian Cilic mérkőzés győztese lesz. Murray mellett az első négy kiemelt közül már Rafael Nadal sincs versenyben, a szerb Djokovics mellett viszont még ott van Roger Federer, aki este honfitársával, Stanislas Wawrinkával küzd majd meg.

Grigor Dimitrov - Andy Murray, negyeddöntő: 6-1 7-6 (7-4) 6-2