Nem engedték pisilni a teniszezőt, ülősztrájkba kezdett

2016.07.05. 11:16

Nem akármilyen körülmények között veszítette el wimbledoni, 3. fordulós párosmeccsét az uruguayi Pablo Cuevas és a spanyol Marcel Granollers. A Jonny Marray és Adil Shamasdin duó úgy nyert 6-3 4-6 6-4 3-6 14-12-re, hogy az utolsó labdamenet előtt Cuevasék ülősztrájkba kezdtek, mert nem engedte ki a vezetőbíró az ururuguayit wc-re.

Aurelie Tourte azért tiltotta meg a meccsközbeni vizelést, mivel Cuevasék már kihasználták a szabályokban előírt két pisiszünetet.

Cuevas közölte, ha nem engedik ki, akkor az egyik labdatartó dobozba fog pisilni.

Végül kettőshibát vétett, majd a labdát látványosan a lelátóra ütötték, amiért büntetőpontot kaptak. Ekkor 12-13 volt az állás és 0:40. Az utolsó labdajáték előtt viszont Cuevasék egész egyszerűen leültek a gyepre és nem voltak hajlandóak folytatni. A találkozó ellenőrének kellett lejönnie és végül játékra bírni az ideges Cuevasékat.

Ötpercnyi győzködés után folytatódott a meccs, amelyet ilyen közjáték után el is vesztettek Cuevasék. Lefelé menet, Granollers, kézfogás helyett egy labdatartó dobozt vágott a játékvezetőhöz, így szinte biztos, hogy lesz az ügynek folytatása.

Cuevas a végén azt mondta, hogy az igaz, hogy csak kétszer mehetnek wc-re egy meccs alatt és ezt ki is használták, de ha ilyen hosszú a meccs, akkor igazán lehettek volna elnézőbbek.

Érdekes, hogy még az ellenfél is a bírót kritizálta. Adil Shamasdin szerint a székbíró nem tartotta kezében a meccset, az elején sokat hibázott, a végére meg teljesen megzavarodott.