Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Tenisz: Babos Tímea is indulhat a Bajnokok Tornáján

2016.11.01. 13:31

Az MTI híre szerint a tornára eredetileg tartalékként utazó Babos Tímea a spanyol Carla Suarez-Navarro visszalépésének köszönheti, hogy rajthoz állhat.

"Már az is elképesztő érzés volt, hogy itt lehetek a WTA Elite Trophyn!" – mondta Babos – "Az pedig már egyszerűen hihetetlen számomra, hogy még játszhatok is! Nagy bónuszként fogom fel, hiszen az év jelentős részében ez a verseny nem szerepelt a terveim között. Inkább a szezon vége felé kezdtem el reménykedni abban, hogy esetleg mégis szerepelhetek itt" - idézte honlapja a 23 éves magyar játékost.

"Ez az év utolsó versenye: szeretném élvezni a játékot és valóban nagy mosollyal befejezni pályafutásom eddigi legjobb szezonját! Természetesen szeretnék köszönetet mondani Carlának, szerintem ez egy igazi bajnoki magatartás, amit mutatott. Tudta, hogy nem tudná végigjátszani az első meccsét sem, ezért átadta nekem a lehetőséget. Minden tiszteletem az övé, gyors felépülést kívánok neki a csuklósérülésből"" - nyilatkozta sportszerűen teniszezőnk.

A Bajnokok Tornáján négy háromfős csoportban zajlanak a küzdelmek, a csoportok első helyezettjei jutnak az elődöntőbe.

Babos szerdán közép-európai idő szerint reggel 8 órakor lép pályára, a magyar származású, svájci színekben szereplő Bacsinszky Tímeával találkozik. Ennek a csoportnak a harmadik tagja a kínai Csang Suaj.