Elkezdődött a budapest ATP Challenger-torna

2017.02.06. 18:48

Az ötödik helyen kiemelt orosz Jevgenyij Donszkoj három játszmában kikapott a belga Yannik Reutertől hétfőn a budapesti, 64 ezer euró (20 millió forint) összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna első fordulójában, tudósított az MTI.

A negyedik kiemelt, Thomas Fabbiano az eredetileg kiadott programmal ellentétben mégsem hétfőn lép pályára, mert ellenfele, a kazah Andrej Golubjov visszalépett. A világranglistán 132. olasz játékos a német Matthias Bachingerrel találkozik kedden.

A BOK (volt Syma) Csarnokban zajló torna főtáblás küzdelmeinek nyitónapján még nem szerepeltek magyar játékosok. A Pozsonyban bravúrral 3-1-re megnyert Davis Kupa-párharcról hazatérő magyarok kedden kapcsolódnak be a küzdelmekbe. A 32-es főtáblán Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté és Borsos Gábor szerepel.

Párosban három magyar érdekeltségű duót láthat a budapesti közönség: Fucsovics Márton Gödry Leventével, Balázs Attila a 40 éves Kisgyörgy Gergellyel, míg Borsos Gábor a bosnyák Mirza Basiccsal lép pályára.

Eredmény, egyes, 1. forduló:

Reuter (belga)-Donszkoj (orosz, 5.) 6:4, 4:6, 6:3