Olivér
4 °C
8 °C

Külső felet von be a szövetség a Fucsovics-ügyben

2018.09.02. 20:43

"A helyzet gyors és pártatlan rendezésére törekszik a Magyar Tenisz Szövetség a Fucsovics-Babos-ügyben, és a mediációt hívja segítségül" - írta közleményében a szervezet vasárnap este. (A mediáció azt jelenti, hogy egy külső felet vonnak be, aki közvetít a felek között, és próbálja megoldani a helyzetet.)"A Magyar Tenisz Szövetség fontosnak tartja, hogy élsportolóit a jövőben is támogathassa további sikereik eléréséhez, illetve a sportágban az építő, nyugodt szakmai munka tovább folytatódhasson. Ennek érdekében felkérte az Országos Mediációs Egyesületet a Fucsovics Márton és Babos Tímea által felvetett kérdések tisztázásában való közreműködésre. A szövetség azt várja a folyamattól, hogy pontosítsák a felek a felvetett kérdéseket és így arra megnyugtató válaszokat és megoldásokat találjanak. Nyilvánvaló, hogy a közösségi média és a sajtó felületein történő nyilatkozatok nem rendezik az ügyet. A mediáció az az eszköz, amely szigorúan bizalmas és diszkrét, gyors,  egy  pártatlan és független harmadik fél bevonása mellett kívánja elősegíteni a felek álláspontjának közeledését.
 A MTSZ a közvetítő folyamat eredményéről mielőbb tájékoztatja a nyilvánosságot, addig is annak szabályai szerint az ügy zárt rendezésen munkálkodik. Az MTSZ a mai napon a mediációs folyamatba való meghívását megküldte az érintett feleknek."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?