Ödön
1 °C
11 °C

Szerződést szeg Fucsovics, ha nem jön haza a Davis-kupa-meccsre

2018.08.31. 12:45

Fucsovics Mártonnak megállapodása van a szövetséggel, amelyben szerepelnek a Davis-kupa-mérkőzések is – mondta Juhász Gábor a Magyar Tenisz Szövetség sportigazgatója a Digi Sport Reggeli Start című adásában.

Fucsovics Márton
Fucsovics Márton
Fotó: Robert Deutsch / Reuters

A szerződés szerint, „ha a legjobb magyar játékos nem jelenne meg a csehek elleni találkozókon, akkor annak anyagi következményei lehetnek” – hangzott el a műsorban. A szövetségi szakember ennek kapcsán arról is beszélt, hogy „érdemes volna átgondolni azt a szövetségi koncepciót, amely szerint top 100-ban lévő játékost kell-e anyagilag támogatni”.

Három év alatt közel 40 millió forintról van szó Fucsovics Márton esetében - ezt Sávolt Attila, Fucsovics edzője írta pár napja a Facebookon.

Juhász Gábor az interjúban nehezményezte, hogy Fucsovics Márton menedzsere Amerikában lényegében ultimátumot adott Richter Attilának, a szövetség főtitkárának, amikor megbeszélést tartottak a most zajló nyílt bajnokságon. Egy szövetségi alkalmazott eltávolítását követelték egy Facebook-bejegyzés miatt. A szakmai igazgató úgy fogalmazott „ezek után gyorsan félbe szakadt a megbeszélés” – érzékeltetve, hogy ilyet nem teljesít a szövetség.

Juhász Gábor kitért arra is, hogy a szövetség előterjesztésére kapta meg Babos Tímea és Fucsovics Márton március 15-én a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári fokozatát. Szerinte ez egyértelmű jele annak, hogy erkölcsileg is elismerik az éljátékosokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?