16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Szerződést szeg Fucsovics, ha nem jön haza a Davis-kupa-meccsre

2018.08.31. 12:45

Fucsovics Mártonnak megállapodása van a szövetséggel, amelyben szerepelnek a Davis-kupa-mérkőzések is – mondta Juhász Gábor a Magyar Tenisz Szövetség sportigazgatója a Digi Sport Reggeli Start című adásában.

Fucsovics Márton
Fucsovics Márton
Fotó: Robert Deutsch / Reuters

A szerződés szerint, „ha a legjobb magyar játékos nem jelenne meg a csehek elleni találkozókon, akkor annak anyagi következményei lehetnek” – hangzott el a műsorban. A szövetségi szakember ennek kapcsán arról is beszélt, hogy „érdemes volna átgondolni azt a szövetségi koncepciót, amely szerint top 100-ban lévő játékost kell-e anyagilag támogatni”.

Három év alatt közel 40 millió forintról van szó Fucsovics Márton esetében - ezt Sávolt Attila, Fucsovics edzője írta pár napja a Facebookon.

Juhász Gábor az interjúban nehezményezte, hogy Fucsovics Márton menedzsere Amerikában lényegében ultimátumot adott Richter Attilának, a szövetség főtitkárának, amikor megbeszélést tartottak a most zajló nyílt bajnokságon. Egy szövetségi alkalmazott eltávolítását követelték egy Facebook-bejegyzés miatt. A szakmai igazgató úgy fogalmazott „ezek után gyorsan félbe szakadt a megbeszélés” – érzékeltetve, hogy ilyet nem teljesít a szövetség.

Juhász Gábor kitért arra is, hogy a szövetség előterjesztésére kapta meg Babos Tímea és Fucsovics Márton március 15-én a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári fokozatát. Szerinte ez egyértelmű jele annak, hogy erkölcsileg is elismerik az éljátékosokat.  • Tippek
  • Bankszámla