Lemondásra szólították fel a teniszszövetség vezetését

902A2346
2019.05.01. 17:02 Módosítva: 2019.05.01. 17:18

Május 2-ára, csütörtökre hívták össze a Magyar Tenisz Szövetség megismételt közgyűlését, amit a szövetség kérésére Békéscsabán tartanak majd. Ez előtt egy nappal lemondásra szólította fel a szövetség vezetőségét a Tiszta Tenisz mozgalom, amely – a szerintük a szövetség által felhalmozott 700 millió forintos hiány miatt – úgy gondolja, a jelenlegi vezetés visszaélt az állam és a kormány által megszavazott támogatásokkal.

A Tiszta Tenisz mozgalom képviselői az április közepi közgyűlésen is felszólaltak, ott arra kérdeztek rá, milyen közbeszerzési ellenőrzések és büntetőeljárások folynak az MTSZ-szel szemben, miután többen is azzal támadták a szövetség vezetését, hogy átláthatatlan az MTSZ gazdálkodása.

A Tiszta Tenisz mozgalom szerint állításaikat támasztja alá az is, hogy az Emmi több vizsgálatot is indított a szövetség ellen.

Az április közepén rendezett közgyűlés határozatképtelen volt, miután a jelenlegi vezetés ellenzéke kivonult a teremből. A megismételt közgyűlésen az áprilisinál jóval kisebb részvétel várható, már csak az ország több részétől is távol eső békéscsabai helyszín miatt is.

(Borítókép: A Magyar Tenisz Szövetség közgyűlése 2019. április 16-án. Fotó: Ajpek Orsi / Index)