Wimbledon: újabb bravúr a Venus Williams-verő 15 évestől

2019.07.03. 23:05

A mindössze 15 éves Cori Gauff újabb meglepetést okozott szerdán a wimbledoni teniszbajnokságon. Venus Williams búcsúztatása után a második körben a szlovák Magdalena Rybarikovát is két játszmában múlta felül.

Az amerikai tehetség végig rendkívül koncentráltan játszott, amit az mutat a legjobban, hogy az egész mérkőzésen mindössze tíz ki nem kényszerített hibát ütött. Ezzel szemben a 2017-ben elődöntős riválisa 22-t. A tinédzser egyértelmű fölényét jelzi, hogy ellenfele bréklehetőségig sem jutott, míg Gauff ötből hármat kihasznált.

Az amerikai Cori Gauff, miután győzött a honfitársnője, Venus Williams ellen a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének első fordulójában, hétfőn
Az amerikai Cori Gauff, miután győzött a honfitársnője, Venus Williams ellen a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének első fordulójában, hétfőn
Fotó: MTI/EPA/Nic Bothma

Gauff már azzal történelmet írt, hogy a selejtezőből főtáblára küzdötte magát, mert ez ilyen fiatalon még senkinek nem sikerült a profi érában. Az első fordulóban pedig honfitársát, egyúttal egyik példaképét, a Wimbledonban ötszörös bajnok Venus Williamset múlta felül, amivel 1991 óta a legfiatalabb játékosként tudott meccset nyerni a 128-as főtáblán.

Az amerikai tehetség a legjobb 32 között a világranglistán 60. szlovén Polona Hercoggal találkozik, aki meglepetésre legyőzte a 17. helyen kiemelt amerikai Madison Keyst.
Gauff (amerikai)-Rybarikova (szlovák) 6:3, 6:3