Kyrgios megint alulról ütött szervákkal szívatta Nadalt

2019.07.05. 08:59

Február legvégén már okozott kellemetlen pillanatokat Rafael Nadalnak az ausztrál Nick Kyrgios az alulról ütött szerváival, és amikor csütörtökön, a wimbledoni tenisztorna második fordulójában ismét összefutott a két teniszező, várható volt, hogy Kyrgios megint előveszi a már nem annyira titkos fegyverét.

Az ausztrál kétszer is alulról indított szervával lepte meg spanyol ellenfelét. Előbb az első szettben, majd a másodikban is megszívatta Nadalt, aki ezúttal csak nevetett a dolgon – márciusban még Kyrgiost kritizálta az alsó szervák miatt.

A videón 0:50-től látható az első ilyen szerva, a másodikat nem tették bele a legszebb ütéseket bemutató összeállításba.

Kyrgios egyébként jól variált, volt 230 km/h-s második szervája is, ami minden idők második legerősebb második szervája.

Nadal négy szettben, de szoros csatában jutott tovább végül a legjobb 32 közé, az első szettet 6:3-ra nyerte, a másodikat pont ennyire vesztette el, a majd két szettet nyert rövidítésben a nagyot küzdő, és kivételesen nem balhézó Kyrgios ellen. Bár ez is relatív, az ausztrál a meccs után elismerte, hogy volt olyan ütése, amivel szándékosan mellen akarta találni Nadalt.

Miért kellene bocsánatot kérnem? Nem találtam el, csak az ütőjét. Miért kérjek elnézést? A pontot is én nyertem. Van egy csomó GS-győzelme, rengeteg pénze a bankszámláján, elbírt volna egy találatot. Nem fogok ezért elnézést kérni. El akartam találni, telibe a mellkasát

– mondta a meccs után Kyrgios.

  • Nadal (spanyol, 3.)-Kyrgios (ausztrál) 6:3, 3:6, 7:6 (7-5), 7:6 (7-3)