Nadal kiborult az alulról szerváló Kyrgiostól, akit Federer védett meg

2019.03.01. 15:36

Roger Federer kiállt Nick Kyrgios mellett, miután Rafael Nadal súlyos kritikával illette az alulról ütött szervával próbálkozó ausztrál teniszezőt, noha a kísérlet egyébként nem sikerült.

Kyrgios csütörtökön drámai mérkőzésen verte Nadalt az acapulcói tenisztornán. A spanyolnak három meccslabdája is volt, végül mégis a renitens ausztrál győzött, aki szokásához híven mindenkivel összeveszett a mérkőzés alatt. A bíróval, a közönséggel és ellenfelével is volt vitája, utóbbi a kézfogásra még hajlandó volt a végén, de a baráti lapogatást már ingerülten kivédte. 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a még mindig láthatóan ideges Nadal indulatosan lesújtó véleménnyel volt Kyrgiosról, amiért alsókezes szervával próbálkozott ellene.

Egy elképesztően tehetséges játékos. Grand Slam-tornákat nyerhetne, a világranglista első helyéért harcolhatna, de annak is van oka, hogy ez nem így van. Nincs meg benne a tisztelet a közönség, az ellenfél és saját maga felé.

Nadallal szemben Roger Federer egyértelműen az ausztrál és az alsókezes szerva oldalára állt a vitában. A 20 egyéni Grand Slam-címmel rendelkező, jelenleg világranglista 7. svájci teniszlegenda szerint semmi rossz nincs a megoldásban, és különösen a szervát annyira hátulról fogadó játékosok ellen érdemes megpróbálkozni vele, mint Nadal.

Igen, az alsókezes szerva egy olyan taktika, amiben hiszek. Különösen az olyanok ellen, akik a kerítést támasztják, olyan hátul állnak. Senkinek sem kéne szégyenlősségből lemondania róla, hogy megpróbálja. Legfeljebb egy kicsit bohócot csinál magból, ha nem sikerül. De ettől még miért ne próbálná meg?

Federer tehát feloldozta Kyrgiost az alsókezes szerva bűne alól, persze ettől még ez a megoldás is az ausztrál balhés arcára irányította a figyelmet, miközben olyan ütésekre is képes, amit még ellenfele is megtapsolt.

(via Tennis365)