Kyrgios tökéletes megoldással kerülte el az ütőtörésért járó büntetést

2019.08.15. 09:20 Módosítva: 2019.08.15. 10:03

Nick Kyrgios, a tenisz ausztrál fenegyereke az utóbbi időben meglepő módon a jófejségével tűnt ki a mezőnyből, szerda este azonban visszatalált a régi önmagához, és teljesen megőrült a Cincinnati Masters keménypályás tenisztorna második fordulójában az orosz Karen Hacsanov elleni meccsén. Az ausztrál ütőket tört, üvöltözött a bíróval, akit aztán a végén le is köpött, de ez sem mentette meg attól, hogy 6:7, 7:6, 6:2 arányban kiessen a tornáról.

Kyrgios az első szettet hátrányból, rövidítés után húzta be, a második játszmában viszont a bíró Fergus Murphy megbüntette, mert álláspontja szerint húzta az időt a szerváknál. Az ausztrál a szervagémét így is megnyerte, de látszott rajta, hogy eléggé felháborította a döntés, mert innentől kezdve megállás nélkül anyázott a bírónak. A harmadik szettben aztán Kyrgios kijelentette, hogy Murphy a valaha volt legszarabb bíró, amiért újabb büntetést kapott, ezen a ponton pedig végleg elszabadult a pokol.

Az ausztrálon látszott, hogy nem bírja idegekkel, de nem akart még egy büntetést összeszedni, úgyhogy szépen fogott két ütőt, kisétált a mosdó irányába, aztán ahogy kiért a folyosóra, mindkét ütőt rommá törte. A bíró nem is nagyon tudta hova tenni a dolgot, de végül ezért nem adott neki büntetést – azért viszont igen, hogy túl sokáig húzta az időt, míg ismét ütőt vett a kezébe.

A teljesen széteső Kyrgios nem meglepő módon végül elvesztette a harmadik szettet is, de a végén azért még beszólt a bírónak, aztán felé is köpött, amiért minden bizonnyal pénzbüntetést kap majd, de az eltiltás is elég valószínűnek tűnik.

A férfiaknál a második fordulóban volt még más meglepetés is, a szerb Kecmanovic a német Zverevet búcsúztatta, rajta kívül pedig Bautista és Pouille jutottak még tovább, a nőknél pedig továbbment a világelső japán Oszaka.