Európa vezet a világ ellen a Laver-kupán

2019.09.21. 08:49

Az európai teniszezők válogatottja 3-1-re nyert a világválogatottal szemben a Laver Kupa első napján - számolt be tenisztornáról az MTI.

Az európai csapatban egyesben Dominic Thiem és Sztefanosz Cicipasz is győzött, míg párosban Roger Federer és Alexander Zverev kettőse nyert. A világválogatott Jack Sock révén szépített, aki Fabio Fogninit győzte le.

A második játéknapon Rafael Nadal egyéniben és párosban is pályára lép majd. Előbbin Milos Raonic lesz az ellenfele, míg Sztefanosz Cicipasz társaként a Nick Kirgiosz-Jack Sock párossal játszik majd.

A másik két egyéni mérkőzésen Alexander Zverev ellenfele John Isner lesz, míg Roger Federer  Nick Kirgiosszal játszik majd.

A Laver Kupát két éve rendezték meg először, többek között Roger Federer kezdeményezésére. A torna sajátossága, hogy egy olyan csapatverseny, ami alapvetően a golfban már sikeresen működő Ryder Kupa formuláját ülteti át változtatásokkal a teniszbe. Európa és a világ többi része két hatfős csapattal küzd meg egymással három nap alatt, és a Davis-kupához hasonlóan a csapattagok szinte végig ott buzdítanak a pálya széléről.

A kupa úgy lett kitalálva, hogy a világranglista alapján a legjobb négy helyen álló európai és a világ más részeit képviselő játékos automatikusan meghívást kap az adott csapatba, amennyiben elfogadja az, a maradék két-két embert pedig a kapitányok választják ki.

A Laver Kupán az is megtörténhetett, ami az egyes országokat képviselő Davis-kupában lehetetlen lenne: végre összehozta a nagy riválisokat, hiszen az együtt 39 Grand Slamet nyerő Federer és Nadal is Európát erősíti.

Az első Laver Kupa helyszíne Prága volt, ahol az európaiak 15-9-re győztek. Tavaly Chicagóban az európaiak megvédték címüket, miután 13-8-ra nyertek.

Eredmények, az állás az első napot követően:

Európa-Világválogatott 3-1

  • Dominic Thiem (osztrák) - Denis Shapovalov (kanadai) 6:4, 5:7, 13-11
  • Fabio Fognini (olasz) - Jack Sock (amerikai) 1:6, 6:7 (3-7)
  • Sztefanosz Cicipasz (görög) - Taylor Fritz (amerikai) 6:2, 1:6, 10-7
  • Roger Federer, Alexander Zverev (svájci, német) - Shapovalov, Sock 6:3, 7:5


  • Hírek
  • Bankszámla