Tévedésből a román himnuszt játszották le az ausztrál tenisztornán

2020.01.03. 08:31

Kellemetlen bakival indult a most debütáló ATP-kupa tenisztorna Ausztráliában, miután a szervezők a belga és a moldáv válogatott meccs előtt nem a moldáv, hanem a román himnuszt játszották le pénteken, írja a Guardian.

A hibáért később elnézést is kértek a szervezők.

A belga-moldáv-meccset egyébként a belgák nyerték, a két egyéni meccs után 2-0-ra vezetnek. Steve Darcis szoros csatában 6-4, 6-7, 7-5-re nyert Alexander Cozbinov ellen, míg David Goffin 6-4, 6-1-re győzte le Radu Albotot.

Az újonnan indult ATP Kupa lebonyolítása a Davis-kupáéhoz hasonló, válogatott csapatok vesznek rajta részt, egy-egy párharc  két egyéni, és egy páros meccsből áll. A 24 induló válogatottakat hat csoportba sorolták, ahonnan a csoportgyőztesek és a két legjobb második helyezett csapat jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A tornát január 3. és 12. között rendezik Ausztrália három városában, Sydneyben, Brisbane-ben és Perthben, így egy ideális felkészülési verseny a január 20-án kezdődő Australian Open előtt. A versenyen részt vesz Novak Djokovic és Rafael Nadal is, azonban Roger Federer, és így a svájci válogatott, lemondta a részvételt. A 20-szoros Grand Slam-győztes Federer inkább több pihenéssel készül az Australian Openre.