Fucsovics küzdős meccsen egyenlített a Davis-kupában

2020.03.06. 22:37

Fucsovics Márton háromszettes csatában legyőzte a belga Kimmer Coppejans-t, és ezzel egyenlítette a Belgium elleni tenisz Davis-kupa-párharcban. Két egyéni után 1-1 az állás a debreceni Főnix Csarnokban vívott selejtezőben.

A nap első meccsét Balázs Attila vívta, nagyot küzdve, szoros meccsen maradt alul Ruben Bemelmalsszal szemben a legjobban rangsorolt magyar teniszező. 

Fucsovics kezdésként elvesztette az adogatását, de gyorsan magára talált, kétszer brékelte ellenfelét, és 4:2-re már ő vezetett. Coppejans ezután sem találta játékát, a következő két gémet is elvesztette. Egy 38 perces játszma végén a magyar teniszező nyert 6:2-re.

Coppejans a második szettben már kiegyensúlyozottabb volt, 3:1-re v

ezetett. Fucsovics feljött 4:3-re, de hiába volt labdája az egyenlítésért, a belgánál maradt az előny. Coppejans 5:4-nél a szettért adogatott, negyven-semmire el is ment, de Fucsovics négy szettlabdát is hárított, 5:5 lett az eredmény. A magyar teniszező elbukta az adogatását, míg Coppejans hozta az övét, és egyenlített. 

Az utolsó felvonásban maradtak az izgalmak, 2:2-nél és 3:3-nál a magyar teniszező két-két bréklabdát hárított komoly összpontosítással. Fucsovicsnál sorra jöttek a hullámhegyek- és völgyek, 4:4-nél szinte meccslabdával felérő bréklabdát kellett kiküszöbölnie, és a meccs szorosságát jelezte, hogy ekkor 92-93 volt a megnyert pontok száma. Coppejans a hajrában végül megroppant, 5:4-nél elvesztette a szerváját, ezzel a meccset is, amely 2 óra 39 percig tartott.

„Régen játszottam salakon, az ellenfelem pedig jó volt, és akadt pillanat, amikor nagyon nehéznek éreztem a mérkőzést, de ezeken átsegített a közönség" – mondta a pályán Fucsovics Márton. Mindenki jöjjön ki holnap is szurkolni, 1-1-re állunk, összeszedjük magunkat, és nyerünk!" - tette hozzá.

Szombaton déltől a két hazai éljátékos először párosban lesz érdekelt, majd két újabb egyes meccs következik a péntekihez képest fordított felállásban a Főnix Csarnokban.

A debreceni párharc győztese a világ legjobb együtteseivel küzdhet meg a novemberi, 18 csapatos madridi Dk-döntőben - ahol minden résztvevő válogatott 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut - , míg a vesztes osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben.

(Index/MTI)

Davis-kupa-selejtező:

Magyarország-Belgium 1-1 - állás az első nap után

  • Fucsovics Márton-Kimmer Coppejans 6:2, 5:7, 6:4
  • Balázs Attila-Ruben Bemelmans 7:5, 6:7 (4-7), 4:6