11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26. ÉLŐ
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Fucsovics: Nem tudom elképzelni a teniszt nézők nélkül

2020.05.24. 16:49 Módosítva: 2020.05.24. 20:03

Fucsovics Mártonnak öt hétre lenne szüksége a csúcsforma eléréséhez, ha folytatódik a koronavírus-járvány miatt szünetelő teniszidény, írja az MTI.

„Jelenleg körülbelül egy negyvenszázalékos Fucsovics Marcit láthatott a közönség, tudok ennél sokkal jobban is játszani. Persze vannak szép pontok, és megoldom a kötelező labdákat, de én is érzem, hogy lelassult a lábmunkám, nem olyan robbanékony a kezem, nem úgy ugrok fel szervánál, ehhez sok tétmeccsre lenne szükségem” – mondta Fucsovics a Budapest Kupa döntője után, amelyet Stollár Fannyval együtt elvesztett Jani Rékával és Marozsán Fábiánnal szemben.

A világranglista 84. helyén álló Fucsovics azt mondta, a mostani tréningek inkább arról szólnak, hogy elkerüljék a teljes leállást, és a szabad levegőn mozogjon. „Heti négyszer teniszezek két-három órát, és két-három kondiedzésem van”.

Babos Timivel sokat beszéltünk erről, én nem tudom elképzelni a teniszt nézők nélkül. Még furcsább lehet Roger Federernek vagy Rafael Nadalnak, akik egész életükben húszezres stadionokban játszottak. Sejtelmem sincs, hogy miként fog újra elkezdődni a versenysorozat a tervek szerint nyár végén. Én utoljára 19-20 évesen, future-tornákon szerepeltem üres lelátók előtt. Ettől függetlenül jó hangulatú versenyen vagyunk túl itt a Nemzeti Edzés Központban, örülök, hogy mindenki vállalta a játékot, és tervezünk még hasonló rendezvényeket

– mondta Fucsovics, aki szerint bő egy hónap kellhet a topforma visszaszerzéséhez. Az Australian Open előtt is ennyi szokott lenni a ráhangolódás, „nálam ez működik” – tette hozzá. Az ATP- és WTA-sorozat március közepén állt le a pandémia miatt, és leghamarabb július végén folytatódhat.  • Hírek
  • Bankszámla