Dührohamot kapott, szétverte az ütőjét az amerikai szupertehetség

2021.06.09. 16:20
A francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében a cseh Barbora Krejcíková 7:6 6:3 arányban legyőzte a 17 éves amerikai Coco Gauffot, aki egy ponton nehezen viselte, hogy nem megy neki a játék, ezért megsemmisítette az ütőjét.

Coco Gauffot tartják az amerikai tenisz női mezőnyének leendő klasszisának. Még mindig csak 17 éves, legutóbb ilyen fiatalon Venus Williams jutott amerikai nőként Grand Slam-negyeddöntőbe még 1997-ben, a US Openen.

Ráadásul úgy tűnt, Gauffnak nem ér véget itt az út, ugyanis papíron esélyesebb volt Barbora Krejcíkovánál, és jól is kezdett, 3:0-ra elhúzott az első szettben. 5:3-nál a játszmáért adogatott és játszmalabdája is volt, de végül bukta a szerváját. 6:5-nél két alkalma is akadt, hogy lezárja a szettet, viszont akkor sem sikerült, a tiebreakben pedig szintén volt két játszmalabdája, de azokat is elvesztette, Krejcíková pedig a legelsőt kihasználta.

Lelkileg padlón volt a második felvonás elején, a cseh párosmenő (két Grand Slam-győzelme van ebben a műfajban) 5:0-val kezdett, egy ponton sorozatban 15 (!) labdamenetet nyert meg. Bár Gauff egyszer még visszabrékelt, közelebb már nem tudott zárkózni, Krejcíková 6:3-ra behúzta a második játszmát is, és bejutott az elődöntőbe, igaz, ehhez neki is hat meccslabdára volt szüksége. Az, hogy eljutott idáig, karrierje legnagyobb sikere egyesben.

Gauff hét kettős hibát vétett, az egyik után pedig az ütőjén vezette le a feszültséget, amelyet ripityára tört; ez volt az első ilyen kirohanása profiként.