Gálfi Dalma nem jutott főtáblára az Australian Openen

gálfi
2022.01.12. 09:15
Gálfi Dalma maratoni csatában kikapott az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában – adta hírül az MTI.

A kvalifikációban 12. helyen kiemelt játékos – aki 126. a világranglistán – szerdán a holland Indy de Vroome (252.) ellen lépett pályára. Az elvesztett első szett után a balatonfüredi teniszező 5:1-re elhúzott, de csak rövidítésben, meccslabdát hárítva tudta hozni a játszmát.

Az utolsó felvonásban az ellenfél hamar brékelőnyre tett szert, majd 5:4-nél, saját adogatásnál újabb mérkőzéslabdához jutott, de a 23 éves magyar ezt is kivédekezte, és 6:5-re fordított. A találkozót lezáró rövidítés előtt – amelyet tíz nyert pontig játszanak az Australian Openen – a holland ápolást kért a combjára, aztán 5–2-re és 9–3-ra elhúzott, innen pedig már nem volt visszaút Gálfi számára. Az összecsapás három órán át tartott.

Gálfi, aki nemrég pozitív koronavírusteszt miatt hét napot egy melbourne-i karanténhotelben töltött, ezzel nem jutott főtáblára – akárcsak a kvalifikáció nyitókörében búcsúzott Jani Réka.

Az Australian Open hétfőn rajtol. Bondár Anna, Udvardy Panna, illetve Fucsovics Márton alanyi jogon főtáblás lesz Melbourne-ben.

AUSTRALIAN OPEN

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Indy de Vroome (holland)–Gálfi Dalma (12.) 6:4, 6:7 (9–11), 7:6 (10–6)

(Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt, archív)