Fucsovics Márton két helyet javított a világranglistán

2022.08.01. 09:12
Legjobb magyarként Fucsovics Márton két helyet javítva a 91. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Az élcsoport nem változott, továbbra is az orosz Danyiil Medvegyev áll az élen, a német Alexander Zverev a második, a spanyol Rafael Nadal pedig a harmadik. Őket viszont a spanyol Carlos Alcaraz követi már, aki vasárnap döntőt játszott az 534 ezer euró (210 millió forint) összdíjazású umagi salakpályás tornán, amivel egy helyet lépett előre. Legyőzője, az olasz Jannik Sinner maradt a tizedik pozícióban.

A magyarok között – Fucsovics és Piros Zsombor mögött – a négy helyet előrelépő Marozsán Fábián a harmadik, miután Valkusz Máté 26 helyet visszacsúszott.

A hölgyeknél Udvardy Pannát ismét a top száz között jegyzik a női teniszezők világranglistáján, amelyen a 93. helyet foglalja el.

Udvardy vasárnap megnyerte a 60 ezer dollár (23,7 millió forint) összdíjazású salakpályás ITF-tornát az olaszországi Cordenonsban, és 13 helyet javított előző pozíciójához képest. A teniszező legutóbb a július 11-én kiadott rangsorban volt a legjobbak között, akkor a 94. helyen állt.

A hétfőn frissített ranglistán a magyarok közül első Bondár Anna három helyet visszacsúszva az 55., míg a top száz harmadik magyarjaként Gálfi Dalma a 96., utóbbi szintén három pozíciót rontott.

Az élcsoport változatlan maradt, a lengyel Iga Swiatek komoly előnnyel vezet az észt Anett Kontaveit és a görög Maria Szakkari előtt.

MTI

(Borítókép: Getty Images)