Megvan, ki ellen kezd Piros Zsombor a US Openen

delbonis
2022.08.23. 08:51
Az argentin Federico Delbonis lesz Piros Zsombor ellenfele az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A magyar szövetség hétfő esti híradása szerint a világranglista 158. helyezettjének jó esélye van a főtáblára jutásra.

Delbonis (136.) január óta nem tudott kemény pályán mérkőzést nyerni, igaz, pályafutása csúcsán a legjobb negyven között jegyezték és két ATP-tornagyőzelme is van.

Találkozójuk kedden, magyar idő szerint 17 órakor kezdődik.

Siker esetén Ernesto Escobedo (175.), vagy a szintén amerikai Ethan Quinn (506.) lesz Piros következő ellenfele.

A nőknél a selejtező harmadik kiemeltje, Udvardy Panna (78.) az orosz Varvara Flink (911.) ellen kezd, aki sérülés miatt közel egy teljes évet kihagyott, májusban a Roland Garroson tért vissza, de azóta csak egy meccset tudott nyerni. Ezt a mérkőzést szerdán játsszák.

A második körben a török Ipek Öz (169.) vagy a francia Leolia Jeanjean (149.) lehet a magyar teniszező ellenfele.

Jani Réka (134.) magyar idő szerint előreláthatólag szerda hajnalban az orosz Anasztaszija Gaszanovával (148.) találkozik, utána az ausztrál Astra Sharma (191.) vagy a francia Jessika Ponchet (162.) következhet.

A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni a selejtezőben.

Három magyar, Bondár Anna (56.), Gálfi Dalma (91.) és Fucsovics Márton (96.) alanyi jogon főtáblás a New York-i Grand Slam-tornán.

Utóbbival kapcsolatban hír, hogy három szettben kikapott a tajvani Ceng Csun Hszintől a 732 ezer dollár (295 millió forint) összdíjazású winston-salemi keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 96. magyar játékos a selejtezőben legyőzte az amerikai Andres Martint (569.), majd vasárnap alulmaradt az ausztrál Jason Kublerrel (118.) szemben, ám szerencsés vesztesként a főtáblára került. Ott az ATP-rangsor 85. helyezettje várt rá, aki meglepően simán, 26 perc alatt 6:1-re megnyerte az első szettet.

A második játszma hasonlóan sima volt, ám ezúttal Fucsovics javára, aki azonban a harmadik felvonásban kétszer is elveszítette adogatójátékát, így 1 óra 46 perc után vesztesként vonult le a pályáról.

(Borítókép: Federico Delbonis január óta nem nyert kemény pályán – Clive Brunskill/Getty Images)