A korábbi világelső mégsem indul az Australian Openen

2023.01.08. 16:19
A női teniszezők világranglistáját korábban vezető japán Oszaka Naomi mégsem vesz részt a január 16-án kezdődő Australian Openen – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A rangsorban jelenleg 42. helyezett Oszaka szeptember óta nem játszott, akkor térdsérülésre hivatkozva lépett vissza a tokiói tornán. Vasárnap a melbourne-i torna szervezői a közösségi oldalukon erősítették meg, hogy legnagyobb sajnálatukra az Australian Open kétszeres bajnoka (2019, 2021) nem indul.

A 25 éves japán klasszis május óta egy olyan mérkőzést tudott megnyerni, amely eljutott a végkifejletig, miközben három tornán – köztük az US Openen – már az első körben kikapott.

A visszalépése már szombaton sejthető volt, ugyanis hiába szerepelt a neve az előzetes nevezési listán, nem érkezett meg időben Ausztráliába, és az AusOpen szervezői a menedzsmentjével sem tudták felvenni a kapcsolatot. 

A torna rendezői hivatalos Twitter-oldalukon annyit írtak, hiányozni fog nekik a japán.

A nőknél korában a román Simona Halep és az amerikai Venus Williams jelezte már visszalépését, míg a férfiaknál a spanyol Carlos Alcaraz nem lehet ott a mezőnyben kényszerű okok miatt. Előbbi két női játékos korábban szintén vezette a világranglistát, míg utóbbi a férfiaknál jelenleg éllovas.

(MTI/Index)