Gálfi sikerrel vette az első akadályt, Fucsovics hazai ellenféllel kezd Indian Wellsben

2023.03.07. 08:32
Gálfi Dalma győzött az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna 8,8 millió dollár (3,1 milliárd forint) összdíjazású női versenyének első selejtezőkörében.

A világranglistán 80. magyar játékos – akit a kvalifikációban első helyen emeltek ki a szervezők – a horvát Ana Konjuhhal (157.) csapott össze, és mindössze 62 perc alatt, két szettben nyert úgy, hogy egyszer sem veszítette el az adogatójátékát.

A főtáblára kerüléshez, melyen már ott van Bondár Anna, még egy meccset kell nyernie, a selejtezőben magyar részről még Jani Réka (131.) volt érdekelt, de ő búcsúzott az első körben. 

A világranglistán 131. magyar teniszező a kvalifikáció nyitókörében a szabad kártyás amerikai Liv Hovdéval (408.) találkozott és simán kikapott. 

A szervezők elkészítették a 96-os táblák sorsolását is: eszerint Bondár az ukrán Dajana Jasztremszkával (142.) találkozik, aki pályafutása legjobbjaként 22. is volt a WTA-rangsorban és már három tornát megnyert.

A férfimezőny egyetlen magyarja, Fucsovics Márton (84.) az idei Australian Openen nyolcaddöntős hazai kedvenccel, J. J. Wolffal (44.) találkozik a nyitókörben.

(Borítókép: Getty Images)