Győzelemmel kezdett a 19 éves teniszező, nyert a magyar válogatott

2023.04.13. 11:43
Szabanin Natália megnyerte első válogatottmérkőzését, majd a magyarok végül 2–1-re legyőzték a letteket a tenisz Billie Jean King Kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

A nemzeti csapat 1993 óta már kilencszer találkozott a balti állam legjobbjaival, és ebből hatot megnyert.

Csütörtökön a tizedik párharc első meccsén Palágyi Miklós kapitány az újonc Szabanint küldte ki a Megasaray Tennis Academy salakjára, a háló túloldalán Diana Marcinkevica állt. A világranglistán 249. magyar játékos esélyesként kezdett a 146 hellyel mögötte álló rivális ellen, és 0:1 után sorozatban hét gémet hozott. Ezután a balkezes Szabanin kissé megtorpant, 6:5-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést, de a rövidítésben már egyértelműen ő volt a jobb. A találkozó 1 óra 24 percig tartott.

A folytatásban Jani Réka (129.) következett Daniela Vismane (299.) ellen, de a magyar teniszező két szettben vereséget szenvedett nála alacsonyabban rangsorolt ellenfelével szemben. 

A párharc döntő mérkőzésén Bondár Anna és Gálfi Dalma nyert párosban, így a magyarok 2–1-es összesítéssel legyőzték a letteket. 

A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, szerdán kikapott a házigazda törököktől, pénteken pedig a hollandokkal csap össze.

A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut – de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a zárónapon –, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.

Eredmény, A csoport, 3. forduló:

Magyarország–Lettország 2–1

Bondár Anna, Gálfi Dalma-Diana Marcinkevica, Daniela Vismane 6:1, 6:2

korábban:

Jani Réka–Daniela Vismane 2:6, 3:6

Szabanin Natália–Diana Marcinkevica 6:1, 7:6 (7–2)