Bondár Anna és Fucsovics Márton is továbbjutott Rómában

2023.05.10. 15:03
Bondár Anna után Fucsovics Márton is bejutott a második fordulóba szerdán a római salakpályás tenisztornán – írja az MTI.

A világranglistán 92. magyar a nyitókörben a szerb Filip Krajinoviccsal találkozott (74.) a Foro Italicóban, pályafutása során hatodszor. Az előző öt összecsapásból a zombori ellenfél hármat megnyert, legutóbb áprilisban mérkőztek meg egymással Monte-Carlóban, akkor a nyíregyházi teniszező két szettben győzött.

A római csata is Fucsovics szája íze szerint alakult, 47 perc alatt hozta az első szettet úgy, hogy csak egyszer veszítette el az adogatását. A folytatás még simább volt, a magyar válogatott vezére 5:1-re elhúzott, és innen már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, amely 1 óra 25 percig tartott. Fucsovics ellenfele a 64 között a 17. helyen kiemelt ausztrál Alex De Minaur lesz.

Bondár Anna is továbbjutott

A világranglistán 93. magyar a selejtezőben aratott két győzelemmel került a főtáblára, ahol az őt 30 hellyel megelőző Tatjana Maria várt rá. Korábbi egyetlen találkozójukat a német játékos nyerte meg tavaly a kanadai Granbyban.

A második meccset egyértelműen a Hajdúszoboszló SE sportolója irányította, aki 5:4-nél elvette a 35 éves ellenfél adogatását, majd kiszerválta a szettet. A folytatásban még inkább a 25 éves magyar akarata érvényesült, ekkor Maria már csak egy gémet tudott összehozni.

Bondár már a harmadik meccsét nyerte meg az olasz fővárosban úgy, hogy az előző nyolc WTA-találkozóját elvesztette. A 64 között jóval nehezebb rivális vár rá a 13. kiemelt szlovák Karolina Plísková személyében, aki volt világelső, és döntőt vívott már Wimbledonban és a US Openen is.

A főtábla harmadik magyarja, az első 1000-es tornáján szereplő Marozsán Fábián – aki a selejtezőből indult – csütörtökön kezdi meg szereplését Rómában a francia Corentin Moutet ellen.

TENISZ, RÓMA
FÉRFIAK, 1. FORDULÓ
Fucsovics Márton–Filip Krajinovics (szerb) 6:4, 6:2
NŐK, 1. FORDULÓ
Bondár Anna–Tatjana Maria (német) 6:4, 6:1