Babos és Stollár szabadkártyával főtáblás Budapesten

2023.07.12. 09:00
Babos Tímea szabadkártyával a főtáblán kezdi meg szereplését a jövő heti, budapesti salakpályás női tenisztornán – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A szervezők tájékoztatása szerint Márky Jenő versenyigazgató és a Hungarian GP szakmai partnere, a Magyar Tenisz Szövetség vezetése közösen döntött arról, hogy az idén is csak magyar játékos kaphat szabadkártyát a versenyre. A játékosok kiválasztásánál az elsődleges szempont a ranglistahelyezés volt.

Ennek megfelelően a főtáblára Babos Tímea (196. a világranglistán), Szabanin Natália (262.) és Stollár Fanny (363.) került fel szabadkártyával. Alanyi jogon a hazai játékosok közül Bondár Anna (110.) lesz ott az elitmezőnyben, azaz eddig négy hazai játékos részvétele biztos.

Gálfi Dalma (126.) térdsérülés miatt visszalépett, míg a legjobb magyar, Udvardy Panna (82.), valamint Jani Réka (155.) nem nevezett a versenyre.

A 24 fős, hétvégi selejtezőben további négy hazai teniszező kap lehetőséget a pontszerzésre: Nagy Adrienn (507.), Tóth Amarissa (540.), Stolmár Rebeka (755.) és Bartha Panna (996.).

A 16-os párostáblán Bondár Anna – a sérült Gálfi helyett – a kétszeres Grand Slam-bajnok kínai Csang Suajjal, Babos Tímea az orosz Alekszandra Panovával, Stollár Fanny pedig a lengyel Katarzyna Piterrel indul, további két színmagyar duó szabadkártyával léphet pályára.

A Hungarian GP selejtezője szombaton kezdődik a Római Teniszakadémián, a WTA 250-es verseny főtáblás mérkőzéseit hétfőtől rendezik.