Stollárék legyőzték Babosékat, Bondárék szettelőnyről buktak Budapesten

2023.07.18. 08:17
Stollár Fanny és lengyel párostársa két szettben legyőzte Babos Tímeát és orosz partnerét a budapesti salakpályás női tenisztorna hétfői nyitónapján, amelyen Szabanin Natália nem jutott a legjobb 16 közé egyesben – számolt be róla az MTI.

A mindkét oldalon magyar játékost felvonultató páros nyolcaddöntő 38 percig tartó első játszmáját az billentette Stollár és Katarzyna Piter javára, hogy duójuk kétszer, míg a harmadik kiemelt Babos, Alekszandra Panova kettős háromszor vesztette el adogatójátékát. A folytatásban 4:0-ra elhúztak Stollárék, ám 5:5-nél egyenlített Babos és Panova – eddig mindkét páros kétszer nyert fogadóként –, ám a hajrában jobban koncentrált a magyar, lengyel kettős, amely egy újabb brékkel lezárta az 1 óra 26 perces találkozót.

Bondár Anna, a kínai Csang Suajjal az oldalán, szettelőnyről kikapott. A másodikként rangsorolt magyar, kínai kettős a nyolcaddöntőben Ellen Perez és Daria Saville ellen lépett pályára, és alig több mint fél óra alatt megnyerte a nyitó felvonást. A második szett viszont negyvenpercnyi játék után az ausztrál kettősé lett, így következett a döntő rövidítés, amelyben alulmaradtak Bondárék.

Egyesben a nyolcaddöntőbe jutásért a világranglistán 345. Szabanin a rangsorban 100. Katyerina Baindl ellen lépett pályára, ukrán ellenfele 3:0-s előnyre tett szert az első szettben. Bár a szabadkártyás magyar teniszező 3:3-nál ki tudott egyenlíteni, a játszma második felében ismét Baindl játszott jobban és 50 perc után lépéselőnybe került. A második játszmában Szabanin négyszer, riválisa háromszor vesztette el adogatójátékát, így hét perc híján két óra játékot követően utóbbi ünnepelhetett.

A keddi program mind a négy magyar érdekeltségű mérkőzése a centerpályán kap helyet.

A nőknél a legelőkelőbben jegyzett magyar, Udvardy Panna, valamint Jani Réka a romániai Jászvásáron (Iasi) zajló challengertornán szerepel a héten.

WTA BUDAPEST

egyes, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért)

Katyerina Baindl (ukrán)–Szabanin Natália 6:4, 7:5

páros, nyolcaddöntő:

Stollár Fanny, Katarzyna Piter (magyar, lengyel)–Babos Tímea, Alekszandra Panova (magyar, orosz, 3.) 6:4, 7:5

Ellen Perez, Daria Saville (ausztrál)–Bondár Anna, Csang Suaj (magyar, kínai, 2.) 2:6, 6:3, 10–7 – döntő rövidítés