Az utolsó magyar játékos is kiesett a Hungarian GP egyéni versenyéből

2023.07.22. 15:16
A negyeddöntőben Katerina Baindl ellen 2–0-ra vereséget szenvedett Stollár Fanny a Budapesten zajló 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán. Ezzel az utolsó magyar játékos is kiesett az egyéni versenyből.

A WTA listáján 100. helyen rangsorolt Katerina Baindl ejtette ki a 441. Stollár Fannyt a Hungarian GP-n. Az ukrán teniszező eddig csak magyar játékosokkal találkozott a tornán. A nyitókörben Szabanin Natáliát győzte le 2–0-ra, aztán a botrányba keveredett Tóth Amarissát is 2–0-al búcsúztatta, ezúttal pedig Stollárt ejtette ki. Így az egyéni viadalon nem maradt több magyar játékos versenyben. 

Stollár és Baindl negyeddöntőjében az első szettet hosszabbításban nyerte meg az ukrán játékos, a játszma 1 óra 10 percen át tartott. A második szett azonban jóval simábban alakult Baindl számára, ott bő 50 perc alatt 6:3-ra győzte le Stollárt, ezzel továbbjutott az elődöntőbe, ahol világranglistán 86-ként jegyzett amerikai Liu Claire lesz az ellenfele. 

Stollár Fanny viszont párosban még egyetlen magyarként versenyben van. Várhatóan ma (szombaton) 17.15-től párjával, a lengyen Piter Katarzynával a Podoroska-Rahimova kettős ellen játszanak az elődöntőben.