Három magyart legyőzött az ukrán, az orosszal már nem bírt Budapesten

2023.07.23. 19:16
A 19 éves orosz Marija Tyimofejeva nyerte meg a budapesti női tenisztornát, mivel a döntőben legyőzte az ukrán Katerina Baindlt.

A pályafutása első felnőtt döntőjét játszó orosz játékos kezdett jobban, bár ellenfelének 3:2-es előnyénél három bréklabdája is volt, Tyimofejeva mindegyiket hárította, ezzel pedig olyan lendületbe került, hogy játékot sem engedett ellenfelének (6:3).

Az első három fordulóban Szabanin Natáliát, Tóth Amarissát és Stollár Fannyt búcsúztató ukrán játékos a második felvonásban 1:1-nél újabb fogadóesélyt hagyott ki, de 2:2-nél már elvette tíz évvel fiatalabb riválisa adogatását, a sajátját bréklabdáról hozta, majd a szett utolsó nyolc labdamenetét megnyerve egyenlített (3:6).

A világranglistán ellenfelét 146 hellyel megelőző Baindl (100./246.) azonban a lélektani előnyével nem tudott mit kezdeni, rögvest elbukta az adogatását, majd a következőt és a harmadikat is, miközben fogadóként sem tudott mit kezdeni 19 éves riválisával, aki rendkívül simán zárta le a fordulatos finálét – és nyerte meg pályafutása első WTA-tornáját (6:0).

A párosok versenyében magyaros siker született, Stollár Fanny lengyel partnerével ért fel a csúcsra.

WTA BUDAPEST

EGYES, DÖNTŐ

Tyimofejeva (orosz)–Baindl (ukrán) 3:6, 6:3, 6:0

PÁROS, DÖNTŐ

Piter, Stollár (lengyel, magyar)– Aney, Sisková (amerikai, cseh) 6:2, 4:6, 10–4