Elképesztő izgalmak, őrületes fordítás: megint összecsapott Djokovics és Alcaraz

2023.08.21. 09:07
Novak Djokovics nyerte a cincinnati kemény pályás tenisztorna 6,6 millió dollár (2,32 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyét, miután a vasárnapi álomdöntőben három szoros szettben legyőzte a világelső Carlos Alcarazt.

Az első helyen kiemelt spanyol és a másodikként rangsorolt szerb összecsapása a várakozásoknak megfelelően magas színvonalú, nagy csatát hozott és bekerül a sportág történelemkönyvébe. A két sztár 3 óra 49 percig küzdött egymással – Djokovics az ötödik meccslabdáját értékesítette –, 1990 óta nem volt ilyen hosszú, két nyert szettig tartó döntő az ATP körversenyén.

„Ez volt az egyik legizgalmasabb meccs, amit valaha játszottam bármely versenyen. Olyan volt, mintha egy Grand Slamen lennénk” – mondta a 36 éves, 23-szoros GS-győztes Djokovics, akinek ez volt a 95. tornagyőzelme, s ezzel lehagyta az örökranglista harmadik helyén Ivan Lendlt.

A szerb teniszező a második játszma rövidítésében, 5–6-nál mérkőzéslabdát hárított, s végül visszavágott a nála 16 évvel fiatalabb Alcaraznak a wimbledoni döntőben elszenvedett ötszettes vereségért.

Eredmények, férfi döntő:

  • Djokovic (szerb, 2.)–Alcaraz (spanyol, 1.) 5:7, 7:6 (9–7), 7:6 (7–4)

A nőknél hazai győztes született

A hazai közönség örömére az amerikai Coco Gauff nyerte vasárnap a cincinnati kemény pályás tenisztorna 2,788 millió dollár (980,2 millió forint) összdíjazású női versenyét.

A döntő első játszmájában Gauffnak és az idei Roland Garroson döntőt játszó cseh Karolina Muchovának is meggyűlt a baja az adogatójátékkal, mindketten kétszer vesztették el a szervájukat. A 19 éves tengerentúli játékosnak aztán harmadjára is sikerült fogadóként gémet nyernie, így szettelőnybe került.

A folytatásban Gauff már magabiztosabban teniszezett, dupla brékelőnnyel 5:2-re vezetett, s bár adogatóként elsőre nem tudta lezárni az összecsapást, másodjára már igen, így

közel kétórás meccs végén pályafutása ötödik, egyben eddigi legértékesebb diadalát aratta.

Eredmény, női döntő:

  • Gauff (amerikai, 7.)–Muchova (cseh) 6:3, 6:4