A világelső meg sem izzadt első fordulós mérkőzésén a US Openen

2023.08.30. 09:59
A New Yorkban zajló észak-amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) első fordulójában a férfi egyes címvédője, Carlos Alcaraz szinte meg sem izzadt, mivel ellenfele másfél szett után sérülés miatt feladta a mérkőzést. A női mezőnyből kiesett a két évvel ezelőtti Garros-győztes, valamint Venus Williams.

A világelső és címvédő Carlos Alcaraz rendkívül könnyedén, egy órát sem a pályán töltve jutott tovább a Domnik Koepfer elleni mérkőzésen. A német teniszezőnek már az első ütéseknél aláfordult a bokája, és így küzdötte végig a mérkőzést, ameddig bírta. Alcaraz különösebb megerőltetés nélkül jutott a legjobb 64 mezőnyébe, ahol a dél-afrikai Llyod Harris lesz az ellenfele.

A játéknap további mérkőzésein meglepetésekből nem volt hiány, mivel rögtön búcsúzott a női mezőnyben a korábbi Garros-győztes, 12. kiemelt Barbora Krejciková, akit az olasz Lucia Bronetti győzött le. A férfiak mezőnyében a tavalyi US Open-elődöntős Karen Hacsanov rögtön az első kanyarban elhasalt Borna Coric ellen, továbbá a 17. helyen rangsorolt Hubert Hurkacz sem volt távol a kieséstől, de végül kétszettes hátrányból felállva harcolta ki a továbbjutást.

Ami a magyarokat illeti, Balázs Attila tegnap sima vereséget szenvedett a világranglista-3. Danyiil Medvegyev ellen. A magyar teniszező a mérkőzés után elmondta, egyáltalán nem élvezte a játékot, de ettől függetlenül még volt olyan pillanat, amelyre szívesen emlékezik vissza.