Egy sima, egy kiélezett mérkőzéssel rajtolt a világbajnokság Torinóban

2023.11.13. 10:15
A férfi teniszezők év végi, Torinóban rendezett világbajnokságának első játéknapján Jannik Sinner két szettben, míg a világelső Novak Djokovics három játszmában kerekedett felül ellenfelén, és nyerte meg mérkőzését.

A legutóbb a bécsi tornát megnyerő, majd a párizsi tornától kimerültség miatt visszalépő Sinner és a görög Sztefanosz Cicipász mérkőzése nyitotta az ATP világbajnokságát, amelyen a naptári év legjobban teljesítő férfi teniszezői mérik össze tudásukat 2023 utolsó rangos tornáján. A kiváló évet teljesítő Sinner az előzetes esélyeknek megfelelően legyőzte a világranglista-6. Cicipászt, viszonylag simán, 6:4, 6:4-re. A találkozó 1 óra 26 percig tartott. Az A csoport következő fordulójában Cicipász Rune ellen, míg Sinner Djokovics ellen lép pályára. 

Jannik Sinner
Jannik Sinner
Fotó: Getty Images

Az ellen a Djokovics ellen, aki rendkívül kiélezett mérkőzést vívott a vasárnap esti találkozón, mikor Runéval csapott össze. Az első szettet még a világelső szerb nyerte rövidítésben, de a másodikat ugyanezen körülmények között Rune húzta be, így több mint 2 óra játék után következhetett a mindent eldöntő szett. A harmadik játszma elején gyorsan elvették egymás adogatásait, majd a folytatásban Rune még egyszer elbukta szerváját, ezzel együtt pedig a mérkőzést is.

A hétfői játéknapon Alcaraz ellenfele Zverev lesz, míg az esti mérkőzésen a két orosz sztár találkozik, tehát Medvegyev–Rubljov-összecsapást rendeznek. 

ATP-világbajnokság, A csoport

  • Jannik Sinner – Sztefanosz Cicipász 6:4, 6:4
  • Novak Djokovics–Holger Rune 7:6, 6:7, 6:3