A spanyolok szupersztárja szettelőnyről bukott el a világbajnokságon

2023.11.14. 10:23
A férfi teniszezők év végi világbajnokságán vereséggel kezdett Carlos Alcaraz, aki szettelőnyből maradt alul Alexander Zverev ellen, míg a csoport másik mérkőzésén Danyiil Medvegyev két szettben legyőzte honfitársát, Andrej Rubljovot.

Már vasárnap kezdetét vette az ATP világbajnoksága, méghozzá nem is két akármilyen mérkőzéssel. Előbb Jannik Sinner győzte le Sztefanosz Cicipászt két szettben, majd a világelső Novak Djokovics háromszettes, végletekig kiélezett mérkőzésen húzta be a győzelmet Holger Rune ellen.

Hétfőn a B csoport következett, amelyet Carlos Alcaraz és Alexander Zverev partija nyitott. A spanyolok szupersztárja az első szettet rövidítésben nyerte, de a másodikat 6:3-ra elbukta, míg a mindent eldöntő játszmát szintén, ezúttal 6:4-re, így Zverev meglepetésre legyőzte az esélyesebbnek tartott Alcarazt.

Alexander Zverev
Alexander Zverev
Fotó: Getty Images

A játéknap másik mérkőzésén a két orosz sztár, Danyiil Medvegyev és Andrej Rubljov csapott össze. Az első szett minden várakozást felülmúlt, rendkívül magas volt a játék színvonala, és végül Medvegyev nehezen ugyan, de behúzta a nyitó játszmát. A második szett már viszonylag egyoldalúbb volt, Medvegyev folytatta domináns játékát, így 6:4, 6:2-re nyerte meg a mérkőzést, kicsivel több mint másfél óra alatt.

Kedden újra az A csoporton lesz a főszerep, előbb Sztefanosz Cicipász mérkőzik meg Holger Runéval, majd az esti műsoron Novak Djokovics és Jannik Sinner csörtéje szerepel.