A magyar válogatott játékosa ügyességi versenyre invitálja a szurkolókat

2023.12.18. 16:31
A magyar férfi teniszválogatott jövő februárban újra saját közönsége előtt, Tatabányán lép pályára a Davis-kupában, ezúttal Németország ellen. A világdöntő selejtezőjének előkészületei már elkezdődtek, most pedig a válogatott játékosa, Piros Zsombor invitálta ügyességi versenyre a szurkolókat.

A jelenleg világranglistán 127. helyezett Piros az idén februári, Franciaország elleni Dk-kupa-selejtezőben bravúrgyőzelmet aratott Benjamin Bonzi ellen, majd szeptemberben magabiztosan győzte le Cam Ilkelt a török válogatott elleni párharcban.

A jövő februári, Németország elleni mérkőzésre is hasonló tervekkel készül, annak érdekében pedig, hogy minél több teniszkedvelő szurkolhasson a helyszínen, ügyességi versenyre invitálja az érdeklődőket belépőjegyekért cserébe.

A szurkolók a videóban látható ügyességi trükköket leutánozva – majd a felvételt elküldve a szövetségnek – nyerhetnek belépőjegyeket a februári Davis-kupa-találkozóra. A nyereményben az első három beküldő részesül. A jegyértékesítés pedig a napokban már elkezdődött, a szövetség reményei szerint újra megtelik a tatabányai Multifunkcionális Csarnok.

A német válogatott színeiben Magyarországon első alkalommal léphet pályára Top 10-es játékos Alexander Zverev személyében. Az olimpiai és világbajnok teniszező vélhetően a német csapat első számú játékosaként érkezik hazánkba februárban. 

A németek összesítésben 4–2-re vezetnek, a legutóbbi magyarországi találkozón hazai siker született 1978 júniusában: akkor Taróczy Balázs egyesben kétszer győzött játszmavesztés nélkül, és párosban is diadalmaskodott Szőke Péter oldalán.

A február 2. és 3. között esedékes magyar–német párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vív ősszel.