Meglepetéssikerrel kezdett a Fucsovics, Marozsán kettős az Australian Openen

fucsovics
2024.01.18. 07:56
Győzelemmel kezdett Melbourne-ben Fucsovics Márton és Marozsán Fábián duója, amely szabadkártyás indiai riválisát 68 perc alatt két vállra fektetve bejutott az Australian Open második fordulójába.

A találkozó előtt a fogadóirodáknál az indiai kettős volt az esélyesebb (1,72–2,08 volt az odds), ami abból kiindulva nem is annyira meglepő, hogy Vijay Sundar Prashanth a 83. a párosok világranglistáján, Anirudh Chandrasekar pedig a 87. – míg a magyar teniszezők közül senki sincs a legjobb 1000-ben sem ebben a kategóriában.

A két remek egyéni játékosunk (Marozsán a 67., Fucsovics a 70. volt az Australian Open kezdete előtt) kettőse viszont ennek ellenére remekül kezdett a szabadkártyás indiai duó ellen, adogatóként az első négy játékban pontot sem veszítettek, és bár 2:1-nél egy bréklabdát még kihagytak, 4:3-nál már sikeres fogadójátékot mutattak be, ami után le is zárták a szettet (6:3).

A második felvonás hosszabb volt tíz perccel, de így sem igazán akadt kérdés, Fucsovicsék végig magabiztosan szerváltak (46 szervából az egész meccsen csak hat labdamenetet nyertek az indiaiak), öt bréklabdájuk közül egyet pedig kihasználtak, ami épp elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz (6:4).

A mieink ellenfele a második körben a 15. helyen kiemelt belga Gille Sander, Joran Vliegen kettőst két szettben kiejtő Tomás Machác, Csang Csi-csen cseh, kínai duó lesz.

A magyar szövetség Facebook posztjában kiemelte: Fucsovics és Marozsán egyaránt elégedetten nyilatkozott az első közös sikerük után. Hozzátették:

1972 óta nem történt hasonló magyar siker Grand Slam-tornán, akkor Baranyi Szabolcs és Szőke Péter nyert meccset együtt Wimbledonban.

Babos Tímea és Bondár Anna meccsét a melbourne-i esőzések elnapolták.

Australian Open

férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért)

Fucsovics, Marozsán (magyar)–Chandrasekar, Prashanth (indiai) 6:3, 6:4

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért)

péntek 1.00 körül: Babos, Bondár (magyar)–Moratelli, S. Murray (olasz, brit)

(Borítókép: MTI / EPA / Mast Irham)