A magyarok számára párosban is befejeződött az Australian Open

2024.01.20. 06:56 Módosítva: 2024.01.20. 08:04
A magyar férfi és női páros sem jutott nyolcaddöntőbe az Australian Openen, a Marozsán Fábián és Fucsovics Márton alkotta kettős cseh és kínai, míg Babos Tímea és Bondár Anna duója francia riválissal szemben maradt alul két játszmában.

Egyesben Marozsán Fábián két kört ment, míg Fucsovics Márton rögtön az első fordulóban búcsúzott, párosban azonban specialistákat győztek le nyitányként.

A folytatásban Tomás Machác és Csang Csi-csen állt a háló túloldalán, és a rövidítésben eldőlt első szettet követően a második már simábban alakult. A mérkőzésen egyetlen brék volt, a második játszmában az ellenfél 4:3-as vezetésénél nyerte el a magyarok adogatójátékát, ami elég is volt a sikerhez.

Az összecsapás 1 óra 15 percig tartott.

A női találkozón Babos Tímea és Bondár Anna ellenfele egy rutinos francia egység volt, amelyet Caroline Garcia és Kristina Mladenovic alkotott. A párharc külön pikantériája, hogy Babos és Mladenovic párosban négy Grand Slam-tornát és két WTA-világbajnoki címet nyert együtt, és további három GS-torna döntőjén jutottak döntőbe.

A nagy összecsapás ezúttal elmaradt, bár a magyarok szempontjából jól indult a meccs: egy brékkel ugyanis már 3:0-ra megléptek. Onnantól azonban az ellenfél pillanatai következtek, és a franciák 5:3-ra fordítottak. Immár náluk volt a helyzeti és a brékelőny, amellyel aztán éltek is. A rivális a második játszmában is kétszer vette el a magyarok szervagémjét – előbb 1:1-nél, majd a 4:2-es vezetése után –, és simán hozta a szettet, amelyben alig volt küzdelmes gém.

A mérkőzés 1 óra 20 percig tartott.

Fucsovics Márton és Marozsán Fábián mostantól a Davis-kupa-találkozóra készül. Páros búcsújukat követően a magyar szövetség honlapján arról is beszéltek, hogy mindketten nagyon várják már a németek elleni összecsapást, amelyet február első hétvégéjén rendeznek Tatabányán, és bíznak a sikerben.

Australian Open, Melbourne

Férfi páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

  • Tomás Machác, Csang Csi-csen (cseh, kínai) –Marozsán Fábián, Fucsovics Márton (magyar) 7:6 (7–2), 6:3

Női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

  • Caroline Garcia, Kristina Mladenovic (francia) –Babos Tímea, Bondár Anna (magyar) 6:4, 6:2

(Borítókép: Marozsán Fábián, archív. Fotó: Kelly Defina / Getty Images)